Comunicat de presă - IPJ Mehedinți

 •  Comunicate
89 afişări

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ALE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

5f53c395-a5af-46e4-acb0-ddf3eb0e5fdc

Începând cu data de 20.04.2017, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți desfășoară activități de recrutare și selecție a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ care realizează formarea inițială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea 2017.

Cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere se vor primi în zilele de marți și joi între orele 10.00 — 13.00, până la data de 26.05.2017 pentru candidații care optează pentru instituțiile de învățământ superior ale M.A.I, M.Ap.N și S.R.I, precum și pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.Ap.N, respectiv până la data de 21.07.2017 pentru candidații care optează pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.A.I, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, din municipiul Drobeta Turnu Severin, Bld. Carol I, nr. 75

La înscriere candidații vor avea asupra lor următoarele documente:

cartea de identitate;

adeverință medicală eliberată de medical de familie din care să rezulte că nu este luat în evidență cu boli cronice pentru deschiderea fișei medicale.

Dosarele de recrutare în format complet se pot depune la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, din municipiul Drobeta Turnu Severin, Bld. Carol I, nr. 75, în zilele de luni și miercuri, între orele 10,00-13,00 astfel:

A) pentru Academia de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza'—forme de învățământ cu frecvență, respectiv frecvență redusă, până la data de 15 iunie 2017;

B) pentru instituțiile de învățământ superior ale M.Ap.N și S.R.I, precum și pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.Ap.N, până la data de 09 iunie 2017.

C) pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.A.I, până la data de 04 august 2017.

Pentru informații suplimentare telefon 0252/305111, 0252/305114, int. 20111 și 20114.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituții de învățământ superior ale M.A.I, M.Ap.N și S.R.I și unități de învățământ postliceal ale M.A.I și M.Ap.N candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții legale și criterii specifice de recrutare:

a) să aibă cetățenia română și domiciliul în România;

b) să cunoască limba română scris și vorbit;

c) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic și psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale M.A.I/comisiile și subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenței semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, verificării aptitudinilor fizice și, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor și/sau criteriilor aplicabile;

e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți, iar în cazul candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale M.A.I, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs;

f) să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;

g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guverneaza profesia de polițist;

h) să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;

i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiunii;

j) să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

k) să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege;

l) să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere, pentru candidații pe locurile destinate formării inițiale a personalului militar (candidații pentru locurile M.A.I la instituții de învățământ superior ale M.Ap.N și școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă 'Pavel Zăgănescu' Boldești) și 23 de ani, împliniți în anul 2017 pentru candidații la Academia Națională de Informații 'Mihai Viteazul';

m) să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

n) să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ;

o) să aibă înălțimea de minimum 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile; candidații pentru instituțiile de formare a ofițerilor și agenților de poliție de frontieră pentru specializarea marină trebuie să aibă înălțimea de minimum 1,60 m.

p) alte cerințe specifice fiecărei instituții de învățământ.

Informații suplimentare se pot obține de pe pagina web a Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, www.mh.politiaromana.ro, secțiunea 'CARIERĂ! ADMITERE 2017'.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe