Comunicat de presă - Instituția Prefectului - Județul Vaslui

•  Comunicate
66 afişări

Circulație reluată pe Drumul European 581 După mai multe ore de intervenție s-a redat circulației Drumul European 581, care face legătura cu municipiul Huși și Vama Albița, acțiune coordonată de prefectul Isabel BOGDAN și subprefectul Mircea GOLOGAN.

28c13641-22d0-4cf5-8869-f468d85ef0e8

Pentru degajarea drumurilor s-au solicitat utilaje și de la firme private de pe raza județului Vaslui.

'Mulțumim societății Viacons Rutier SRL pentru sprijinul cu utilaje, fără de care nu am fi făcut față situației. De asemenea, adresez mulțumiri domnului comisar șef Manuel Nacu, șef birou Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, cadrelor militare și domnului lt. Col. Irinel Apostolescu, comandantul Unității militare 01776 Huși, precum și domnului Luigi Adrian, din cadrul Biroului Poliției Rutiere Huși. Îmi cer scuze celor aflați în trafic pentru timpul de așteptare, însă viscolul și ninsoarea abundentă au adus întârzieri în intervenții', a declarat prefectul Isabel BOGDAN.

La această oră s-a reluat alimentarea cu energie electrică în cea mai mare parte a județului Vaslui, rămânând un număr de 74 de posturi de transformare nealimentate, acestea deservind aproximativ 7.000 de consumatori (majoritatea localităților sunt din est și sudul județului). Echipele de intervenție ale societății furnizoare de energie electrică lucrează și depun toate eforturile pentru alimentarea cu energie a întregului județ.

În continuare se acționează pentru deblocarea drumurilor naționale. Persoanele blocate pe DJ Huși — Bunești-Averești, vor rămâne la Huși și în noaptea de 21 aprilie, acestea primind cazare la Unitatea Militară Huși.

Potrivit avertizărilor Agenției Naționale de Meteorologie, în intervalul 21 aprilie, ora 09 — 22 aprilie, ora 09, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a țării și, local, îngheț la sol.

Cancelaria Prefectului Vaslui,

21.04.2017