Comunicat de presă - Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud

•  Comunicate
104 afişări

În perioada 20-23 aprilie se desfășoară la Bistrița, faza națională a Olimpiadei de Limbă și Literatură Maghiară 'Mikes Kelemen', organizată de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean Bistrița - Năsăud și Colegiul Național 'Andrei Mureșanu'. La eveniment participă 144 elevi reprezentând 17 județe.

e0641893-f683-4b0a-9c21-e18733e15db2

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc joi, 20 aprilie, la Palatul Culturii 'George Coșbuc', unde au participat domnul Kiraly Andras, secretar de stat la Ministerul Educației Naționale, doamna Nagy Eva, director MEN, Dr. Fazakas Emese, conferențiar universitar la Departamentul de Limba maghiară și lingvistică al Facultății de Litere, UBB, doamna inspector școlar general profesor Camelia Tabără, domnul inspector școlar general adjunct profesor Deak Zoltán, domnul inspector școlar profesor Balazs Denes. Colegiul Național 'Andrei Mureșanu' a fost reprezentat de doamna director Vlad Iuliana și domnul director adjunct Antal Attila. Elevii și invitații au avut parte de un program artistic variat, susținut de elevi ai Colegiului Național 'Andrei Mureșanu' și ai Școlii Gimnaziale Cireșoaia, respectiv ansamblul de dansuri populare 'Vadrozsa'.

Ziua de vineri, 21 aprilie, este dedicată concursului, urmat de vizitarea orașului, ghizi fiind elevii voluntari ai CNAM.

Sâmbătă, 22 aprilie, participanții sunt invitați la o excursie tematică ce va viza diferite obiective reprezentative pentru istoria și cultura județeană (Parcul dendrologic din Arcalia, biserica evanghelică Herina, monumentul 'Cserhalom', Țigău etc.)

Concursul se va încheia duminică, 23 aprilie, cu festivitatea de premiere ce va avea loc la Palatul Culturii începând cu ora 10.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Bistrița și susținut de Fundația Communitas, Asociația Datura Bistrița, Teraplast, Romfulda, Transilvania Print, Hotel Metropolis, Mr.Stone, Chiuloasa, Fishermans, Editura Kriterion, Fundația Bocskai, ProZselyk, MADISZ (UDTM), Fundația Culturală Bistrița.

Mulțumiri colaboratorilor, sponsorilor și tuturor persoanelor care au susținut acest eveniment.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează