COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Mehedinți;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

25 de cetăţeni străini care se află în custodie publică la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (I.G.I.) au solicitat protecţie internaţională statului român.

Ofiţerii desemnaţi din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări analizează cererile de azil în mod individual, pe baza documentelor existente la dosar şi a interviului pentru determinarea unei forme de protecţie. Ulterior, emit o hotărâre privind acordarea accesului la procedura ordinară de azil sau de respingere a cererii de protecţie internaţională.

După emiterea hotărârii, cei care primesc acces la procedura de azil şi nu dispun de mijloace de întreţinere pot fi cazaţi, la cerere, într-unul din Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil din subordinea I.G.I.

În cazul respingerii cererii, măsura luării în custodie publică se va menţine până la îndepărtarea de pe teritoriul României, conform prevederilor OUG nr.194/ 2002 privind regimul juridic al străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

În prezent, cinci dintre aceştia au primit acces la procedura ordinară de azil, iar în perioada următoare cererile lor vor fi procesate conform legislaţiei naţionale în materie. De asemenea, solicitanţii de azil beneficiază de cazare în centrul de azil precum şi de asistenţă juridică, materială şi consiliere pe întreaga durată a demersului.

Pentru opt persoane procedura de soluţionare a cererilor este în desfăşurare, urmând ca până la pronunţarea unei decizii, străinii să rămână în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică. Ceilalţi 12 au primit decizii de respingere a cererilor de azil.

Cei 25 de străini fac parte din grupul celor 60 de persoane depistate, în luna ianuarie 2016, de către poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României cu Republica Serbia.

Biroul Informare şi Relaţii Publice
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.