Comunicat de presă - ICR Viena

 •  Comunicate
65 afişări

Expoziția 'Carpethian' de Felicia Simion la Belgrade Photo Month Festival

10f24102-24da-404d-af15-cf778bde422f

Expoziția 'Carpethian' semnată de artista vizuală Felicia Simion este prezentată în perioada 24 aprilie — 6 mai la Galeria Bartcelona din Belgrad în cadrul festivalului de fotografie Belgrade Photo Month Festival. Vernisajul are loc în data de 24 aprilie, de la ora 19.30, în prezența artistei.

De-a lungul istoriei, covorului i s-au atribuit numeroase funcții, fie ele practice sau simbolice. De la material izolator pentru corturile triburilor nomade, la obiect de cult și, în același timp, ca obiect pur decorativ, simbol al bogăției și al prestigiului, covorul a fost dintotdeauna o parte a vieții zilnice pentru multe civilizații. 'Carpethian' analizează rolul covorului în cadrul unei societăți în continuă schimbare, explorând cum semnificația covorului tradițional a evoluat în mentalul comunității rurale românești. (Felicia Simion)

Felicia Simion s-a născut în 1994 la Craiova și locuiește în București. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București — Departamentul imagine dinamică și fotografie, iar în prezent urmează masterul Etnologie, antropologie culturală și folclor la Universitatea din București. Felicia Simion a început să fotografieze la 13 ani, când a primit primul aparat de fotografiat. A participat la numeroase concursuri, iar printre cele la care a fost premiată se numără: Internațional Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow Internațional Photo Awards și PDN Faces. Mai multe detalii despre artistă și lucrările sale: www.feliciasimionphotography.com/

Aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, Belgrade Photo Month Festival se desfășoară în perioada 30 martie — 30 aprilie și își propune organizarea de expoziții de fotografie în diverse locuri din capitala Serbiei. De asemenea, în cadrul festivalului vor avea loc proiecții de filme, workshopuri și sesiuni de discuții pe tema fotografiei.

Bartcelona Gallery s-a deschis în Belgrad în anul 2014. Până în prezent au fost organizate 48 de expoziții ale unor artiști internaționali din Serbia, Croația, Franța, Spania, Danemarca, Austria și România. În perioada 27 martie — 8 aprilie, la galeria Bartcelona a fost prezentată  expoziția 'Guilty Pleasures' / 'Plăceri vinovate' a artistei Odeta Catană, cu sprijinul Direcției Relații Internaționale a Institutului Cultural Român.

Participarea Feliciei Simion în cadrul festivalului de fotografie Belgrade Photo Month Festival este sprijinită de Institutul Cultural Român de la Viena și Ambasada României în Republica Serbia.

Institutul Cultural Român de la Viena

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe