COD PORTOCALIU: 17-01-2018 ora 14 Intre 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17 se va semnala precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori COD GALBEN: 18-01-2018 ora 10 Intre 10:00 si 16:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 60...70 km/h in Județul Buzău, Județul Brăila, Județul Ialomița, Județul Călărași; COD GALBEN: 18-01-2018 ora 10 Intre 10:00 si 15:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...60 km/h in Județul Teleorman; COD GALBEN: 18-01-2018 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h, izolat70 km/h in Județul Mehedinţi, Județul Olt, Județul Dolj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Comunicat de presă

Aniversarea a 160 de ani de la naşterea lui Anghel Saligny la IRCCU Veneţia cu ocazia Zilei Naţionale a României

Miercuri, 3 decembrie 2014, orele 18.30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc, cu ocazia Zilei Naţionale a României şi în contextul aniversării a 160 de ani de la naştere, conferinţa dedicată personalităţii lui Anghel Saligny şi inaugurarea unei expoziţii multimedia cuprinzând imagini şi texte care vor reflecta opera marelui inginer şi arhitect român.

Anghel Saligny a fost academician, inginer constructor, ministru şi pedagog român, fiind considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea şi construcţia podurilor şi silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat. Este, de asemenea, unul dintre întemeietorii ingineriei româneşti.

Conferinţa va fi susţinută de arh. dr. Irina Băldescu - Direcţia Bunurilor Culturale din Veneţia care va prezenta personalitatea lui Anghel Saligny, şi de Cătălin Davidescu, care va relata istoria unei serii de fotografii inedite ale construcţiei podului de la Cernavodă. Expoziţia, realizată de Irina Băldescu, cuprinde planuri şi fotografii provenind de la Arhivele Naţionale ale României şi este însoţită de un catalog publicat la Editura Institutului Cultural Român, îngrijit de arh. dr. Irina Băldescu.

Irina Băldescu este arhitect, absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti şi a bursei Vasile Pârvan la Accademia di Romania din Roma. În prezent activează la Direcţia regională pentru Bunurile Arhitectonice şi Peisagistice a Regiunii Veneto.

Cătălin Davidescu este inspector DJCCPCN Dolj, expert în pictură românească modernă, în special Ţuculescu şi avangarda românească. A fost muzeograf la Muzeul Naţional de Artă din Craiova şi curator a numeroase expoziţii muzeale de arte vizuale.

Evenimentul este organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi beneficiază de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român. Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 20 decembrie a.c., zilnic, în intervalul orar 16.00 - 19,00. Intrarea este liberă.

Pentru mai multe detalii:
Alexandru Damian, coordonator proiecte arte vizuale
Tel. +39.041.524.2309
INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ
Palazzo Correr - Cannaregio 2214 (Campo Santa Fosca)
30121 Veneţia, ITALIA
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.