Comunicat de presă - ICR Istanbul

 •  Comunicate
65 afişări

Expoziția de ilustrație și bandă desenată 'Annabel's of the Scared Heart' de Zeynep Oezbay la ICR Istanbul

b4238a8e-422e-4a7b-a38a-9ae67d320713

Institutul Cultural Român 'Dimitrie Cantemir' de la Istanbul va găzdui expoziția de ilustrație și de bandă desenată 'Annabel's of the Scared Heart' în perioada 26 aprilie — 7 mai 2017. Evenimentul de artă contemporană este semnat de tânăra artistă de origine română Zeynep Oezbay, un nume care s-a impus recent și în forță pe piața de artă din Istanbul.

Miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 19:00 la sediul ICR Istanbul din str. Siraselviler, nr. 21,

Taksim, Beyoglu va avea loc vernisajul expoziției de ilustrație și de bandă desenată.

Expoziția artistei cuprinde 15 tablouri realizate prin tehnica de acuarelă și grafică. Banda desenată, în accepțiunea clasică, reprezintă o formă de artă care utilizează o serie de imagini consecutive în scopul de a ilustra un fir narativ. Particularitatea acestei expoziții este înlănțuirea între tehnica de bandă desenată și ilustrația contemporană. Personajul Annabel este reflectat plecând de la ipostaze care descriu rutina vieții de zi cu zi sau de la o perspectivă imaginară. Annabel este o doamnă singuratică care în inima ei sacra de femeie își pune semne de întrebare despre crearea omului și evoluția sa.

Născută la Istanbul în anul 1989, ZEYNEP OZEBAY este fiica unei familii mixte, româno-turce. Între 2006—2007 a urmat studiile Facultății de Arte, specializarea Arte plastice și decorative din cadrul Universității Ovidius din Constanța. În anul 2007 revine la Istanbul unde își continuă studiile până în anul 2010 la Universitatea Mimar Sinan, Facultatea de Arte Frumoase, Secția de Pictură. Între 2011-2013 a locuit la Londra timp în care s-a perfecționat în tehnica picturii murale pictând pereții restaurantelor, cafenelelor și în alte spații publice. În perioada 2013-2015 este studentă la Academia de Modă Istanbul, secția Design Vestimentar.

După absolvire, îmbinând pasiunea dintre design și pictură, începe să creeze genți împreună cu renumita artistă Zeynep Korel și să predea cursuri de pictură la Universitatea Tehnică Yildiz din Istanbul. Creațiile sale au fost puse la vânzare în lanțurile de magazine de fashion de lux Bilstore din Turcia. Tânăra artistă a realizat și o colecție de articole vestimentare combinând stilurile vintage și design contemporan pe care le comercializează pe un website personal. În prezent este masterandă la Secția de Pictură, Facultatea de Arte Frumoase a Universității Namik Kemal din Tekirdag, Republica Turcia. Dintre expozițiile personale amintim: 'Olușum'/Evolution, Galleria DANTE, Arnavutkoy, Istanbul (aprilie 2016);

'Annabel', Galleria C-ZONE, Bebek, Istanbul (august 2016); 'Annabel II', Galleria C-ZONE, Bebek, Istanbul (septembrie 2016); 'The Girl From Mars', Galleria C-ZONE, Bebek, Istanbul (octombrie 2016); 'Madwoman Of The Sacred Comics' ', Galleria C-ZONE, Bebek, Istanbul (decembrie, 2016). Zeynep Oezbay a participat la numeroase expoziții mixte naționale și internaționale: expoziție mixtă la Universitatea Ovidius din Constanța (martie, 2006,); expoziții mixte la Galeria Lal Sanat din Istanbul (aprilie, iulie, august 2010); expoziția mixtă a artiștilor istanbulioți la Bodrum (august, 2010); expoziție mixtă la 4. Levent Tenis Klübü (ianuarie și octombrie, 2011); expoziție mixtă de Ziua Internațională a Femeii la Karadeniz Egerli, ed.I; expoziție mixtă la Muzeul Atanas Ș?arenkov, Haskovo, Bulgaristan (iunie, 2016); expoziție mixă internațională Niksanat, ed.a III-a, la Cemal Reșit Rey (iunie, 2016); expoziție mixtă la 4. Levent Tenis Klubu (februarie, 2017). — transmite ICR Istanbul.

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe