Radu Răşinar este noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

Bucureşti, 16 decembrie 2016

Radu Răşinar, Director General AstraZeneca România, a fost ales noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei din luna decembrie.

Radu Răşinar este de profesie medic, cu o vastă experienţă în industria farmaceutică, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pe pieţe din Europa şi Asia. Din anul 2009 se află la conducerea AstraZeneca România. Este preşedintele în funcţie al asociaţiei Local American Working Group.

,,Pacienţii români au dreptul de a beneficia, la momentul potrivit, de tratamentul potrivit pentru afecţiunea lor, iar ARPIM contribuie la identificarea celor mai bune soluţii pentru a apropia, la acest capitol, Sănătatea României de standardele europene. Sunt standarde terapeutice clare, bazate pe date clinice, care nu lasă loc de interpretări şi amatorism.

Este deja o realitate faptul că Sănătatea este subfinanţată, că bugetul alocat medicamentelor nu răspunde nevoilor de tratament ale tuturor pacienţilor români. Este la fel de cunoscut şi faptul că modalitatea de calcul al preţurilor la medicamente a avut drept consecinţă dispariţia unor medicamente din farmacii. Fiecare dintre aceste probleme are o soluţie care poate fi identificată doar printr-un dialog eficient între toate părţile implicate în dezvoltarea sistemului românesc de sănătate, a declarat Radu Răşinar, Preşedintele ARPIM.

Cele două poziţii de vicepreşedinte sunt ocupate de reprezentanţii companiilor Servier Pharma, Serge Nicollerat, Director General şi MSD România, Fabrizio Giombini, Director General.

Membrii board-ului sunt: Roche România - Martine Draullette, Director General; Novartis România - Alina Culcea, Director General; Eli Lilly România - Attila Fejer, Director General; Janssen România - Christian Rodseth, Director General şi, din funcţia de Director Executiv al ARPIM, Dan Zaharescu.

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)-www.arpim.ro-este organizaţia care susţine obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internaţionale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare şi dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienţilor medicamente originale şi inovatoare, care salvează anual mii de vieţi. Principalul obiectiv al Asociaţiei este creşterea accesului pacienţilor la medicamente, ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor şi implicit creşterea speranţei de viaţă a românilor.

ARPIM este afiliată la Federaţia Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizaţia europeană care reuneşte cele mai importante companii farmaceutice internaţionale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Alcon, Amgen, Angelini Pharmaceuticals, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie, A. Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis Pharma Services Romania, Novo Nordisk Farma, Pfizer, Roche, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Shire, Takeda Pharmaceuticals, UCB Pharma, Vifor Pharma.