Comunicat de presă - Asociația Pro Democrația

•  Comunicate
92 afişări

Asociația Pro Democrația și Penrose CDB, în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov și Autoritatea Electorală Permanentă, vă invită marți, 25 aprilie a.c. la conferința de lansare a campaniei 'Votul meu online', acțiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu numit E-Referendum în România, implementat de Asociația Pro Democrația Club Brăila.

4fadf69c-f9d7-4b84-aaec-7fad6dac0a34

Scopul proiectului este implementarea pe termen mediu a unui sistem de i-voting

(internet voting) în referendumurile consultative pentru luarea deciziilor de interes local în România.

În momentul de față membrii Parlamentului European încurajează guvernele naționale să implementeze votul pe internet, iar la nivel global exista deja un grup tot mai mare de țări ce pilotează și implementează votul pe internet. Franța, Elveția, Australia, Canada, India și Estonia sunt principalii leaderi la aceast capitol.

Mai aproape de casă, Bulgaria a aprobat legea ce permite votul pe internet, iar vecinii din Republica Moldova intenționează să testeze la următoarele alegeri acest sistem.

Astfel, vă invităm începând cu ora 16:00, la Hof Cafe Brașov (Piața Sfatului nr. 14), unde vom da startul oficial pentru primul proiect pilot de consultare publică prin intermediul votului pe internet. Proiectul pilot va fi implementat pentru prima dată în orașele Brașov, Făgăraș și Râșnov și va pune în discuție întrebări relevante pentru cele trei comunități.

Partenerii proiectului își propun să ofere autorităților locale să facă un pas în utilizarea metodei de consultare online a comunității, devenind vârful de lance în transparentizarea și îmbunătățirea democrației în România.

În cadrul lansării, va fi prezentată platforma de vot, modalitatea de înscriere a

votanților precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Asociația Pro Democrația

Echipa campaniei 'Votul meu online'

'E-Referendum în România !' CIVIC_2015_25_603, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe'

Trimite-ne comunicatul tau