Comunicat de presă - Asociația Mișcare de Tabără Yuppi

 •  Comunicate
117 afişări

Tabăra Yuppi pentru Familii - prima tabără din România pentru copiii cu boli oncologice și familiile lor

ef07af48-6cf2-4dc3-af16-5af43f98a29e

Copiii sub 10 ani care suferă de o boală oncologică sunt așteptați, alături de familiile lor, în Tabăra Yuppi pentru Familii, organizată de Asociația Mișcare de Tabără Yuppi în perioada 24-27 august 2017, în localitatea Șăulia, județul Mureș. Aceasta este, conform informațiilor organizatorilor, prima tabără din România de acest tip.

Alături de Tabăra pentru Familii, vara anului 2017 va aduce încă trei tabere organizate de Yuppi în beneficiul copiilor cu diabet, boli oncologice și artrită reumatoidă juvenilă. Taberele Yuppi utilizează metoda terapiei prin experiență, sunt gratuite și se adresează copiilor și familiilor din întreaga țară.

'Chiar dacă mai există tabere sau excursii care le permit părinților să îi însoțească pe cei mici, tabăra Yuppi va fi primul proiect de acest fel destinat întregii familii: aici, fiecare persoană va avea parte de experiențe terapeutice atât individual, cât și împreună cu restul familiei', subliniază László Zsuzsa, președintele executiv al Yuppi Camp. 'Creșterea unui copil este o provocare în sine. Atunci când acesta suferă de o boală atât de serioasă, însă, acest lucru lasă o amprentă adâncă asupra întregii familii. Astfel, suportul oferit de tabăra Yuppi este unul integrativ și răspunde atât nevoilor individuale, cât și celor de grup ale participanților.'

În Tabăra pentru Familii, copiii și părinții vor lua parte la activități de terapie prin experiență — cățărare, călărit, caiac, tras cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru, canotaj — activități deja tradiționale în taberele Yuppi. La acest gen de activități, cei prezenți în tabără vor fi împărțiți în patru grupe de vârstă: părinți, copii de vârstă școlară, adolescenți și copii între 0 și 4 ani. Pentru ultimii, va fi amenajat un Colț al Jocului — un spațiu prietenos, amenajat cu saltele și perne mari, cu cărți de povești și jucării de pluș, unde cei mai mici participanți vor fi tot timpul în siguranță. În plus, va exista și o serie de activități dedicate întregii familii.

Tabăra pentru Familii va presupune, de asemenea, și o serie de activități adresate doar părinților: sesiuni de discuții, jocuri de colaborare sau ședințe individuale de psihoterapie.

Activitățile sunt menite să creeze legături sociale puternice între participanți, dar și dialoguri pe teme pragmatice, legate de problemele medicale ale copiilor.

Înscrierile în tabăra pentru familii se pot face până la data de 1 mai, accesând acest link: http://yuppicamp.ro/csaladi-tabor-2.

Pentru participare, e necesar ca toți membrii familiei să poată fi prezenți la Șăulia, pe toată durata taberei — copil cu boală oncologică, părinți, frați și surori (dacă e cazul). Înscrierile se fac printr-o aplicație completată de medicul curant. Mai multe detalii puteți găsi în link-ul de mai sus. De asemenea, înscrierile pentru taberele adresate copiilor se pot face accesând acest link: http://yuppicamp.ro/tabara-pentru-copii, și urmând instrucțiunile de pe ecran.

Asociația Mișcare de Tabără Yuppi, cu sediul în Cluj-Napoca, organizează începând din 2011 tabere de terapie prin experiență la Șăulia de Câmpie, județul Mureș. Taberele Yuppi sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice și familiilor lor. În cadrul taberelor, copiii și adolescenții sunt implicați în activități precum cățărare, echitație, canotaj, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru, experiențe care îi ajută să-și redescopere încrederea în sine și le oferă resurse emoționale esențiale în lupta cu boala. În 2016, taberele au găzduit 115 de copii din întreaga țară, susținuți de 127 de voluntari. În prezent, Yuppi colaborează cu 34 de medici specialiști.

'Noi credem în șansa la copilărie pentru fiecare copil, chiar dacă suferă de o boală cronică și serioasă, precum diabetul, artrita juvenilă sau bolile oncologice. Această viziune ne îndeamnă să dezvoltăm continuu taberele din 2011, astfel încât cât mai mulți copii, indiferent de vârstă sau boală, să poată avea parte de experiențe vindecătoare.', subliniză László Zsuzsa.

În 2016 se vor desfășura patru tabere gratuite Yuppi: prima va avea loc între 16 și 22 iulie și este adresată copiilor (7-13 ani) cu diabet, a doua se va desfășura între 30 iulie și 5 august și este adresată adolescenților (13-18 ani) cu diabet, a treia va avea loc între 13 și 19 august și se adresează copiilor și adolescenților (10-18 ani) cu boli oncologice și artrită reumatoidă juvenilă, iar a patra este cea destinată familiilor care au un copil cu o boală oncologică.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe