Comunicat de presă - ALDE

 •  Comunicate
422 afişări

Noul statut al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost adoptat în prima zi a Congresului

3f4b916c-e1e3-4488-82e7-01de8da5a192

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis vineri, 21 aprilie, lucrările congresului partidului. Prima zi a evenimentului desfășurat la Palatul Parlamentului în prezența a peste 1000 de delegați a fost dedicată adoptării noului statut al partidului și pentru convocarea Congresului ordinar al ALDE, în urma căruia va fi aleasă noua conducere a partidului.

Lucrările congresului au fost deschise de copreședintele ALDE, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, cel care a afirmat că 'oamenii politici adevărați sunt cei care sunt legați de valori, de idealuri, și nu de ambiția de a parveni într-o funcție'.

Liderul ALDE a declarat că, deși este o 'formațiune politică tânără', ALDE a reușit să treacă prin 'două examene severe'.

'A trebuit să trecem prin două examene severe, mă refer la alegerile locale (...) Mulți au avut dubii că vom trece acest examen și totuși am reușit. A urmat al doilea examen la fel de greu, poate mai greu, cu un pariu pe care mulți nu aveau curajul să-l facă și anume că ALDE va intra în Parlament. Am reușit și acest al doilea examen foarte sever'.

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis delegaților prezenți la Congresul ALDE că 'programul de guvernare este unul foarte ambițios, dar realizabil și sunt convins că dacă vom reuși să comunicăm cetățenilor măsurile pe care le adoptăm și proiectele pe care le realizăm, atunci în anul 2020, la viitoarele alegeri, vom ajunge să ne consolidăm, să creștem rezultatul pe care l-am avut anul trecut în 11 decembrie și să obținem cu mult mai mult, astfel încât să devenim principala forță de centru-dreapta din România.

Aceasta este ambiția mea și trebuie să fie ambiția noastră a tuturor'.

Europarlamentarul ALDE, doamna Norica Nicolai, a prezentat în cadrul lucrărilor Congresului ALDE noul statut al partidului. Potrivit eurodeputatului ALDE, noul statut este unul 'care ajută ALDE să se consolideze'. În finalul intervenției sale, doamna Norica Nicolai a afirmat că prin noul statut ALDE 'are o singură țintă: să fie primul și marele partid liberal de care România are nevoie'.

Ulterior prezentării au avut loc dezbateri asupra prevederilor noului statut al ALDE. În timpul dezbaterilor s-au făcut o serie de observații de către delegați, care au fost incluse în forma finală a statutului.

Noul statut al ALDE a fost votat în unanimitate de către toți cei 1013 delegați prezenți la în prima zi a lucrărilor congresului partidului. De asemenea, tot cu unanimitate de voturi a fost convocat Congresul ordinar al ALDE, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a partidului.

Departamentul de comunicare ALDE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe