COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

COMUNICAT DE PRESĂ

Apelul ALDE către partidele politice parlamentare: crearea de urgenţă a unui Program pentru dezvoltarea Moldovei

Centenarul Marii Uniri va conferi anului 2018 o puternică încărcătură simbolică. Trebuie să admitem, totuşi, că România profundă este, în continuare, marcată de mari decalaje în ce priveşte standardul de viaţă, calitatea infrastructurilor sau accesul la educaţie şi sănătate. Unul dintre cele mai vizibile decalaje este cel dintre regiunile ţării. Moldova rămâne, din păcate, cea mai săracă regiune nu doar pentru ţara noastră, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană.

Centenarul Marii Uniri trebuie să fie un prilej de sărbătoare pentru toţi românii, dar şi de asumare şi de ameliorare a acestei realităţi. O ţară cu asemenea discrepanţe regionale va putea cu mare dificultate să fie competitivă la nivelul standardelor europene.

În aceste condiţii, se impune elaborarea de urgenţă a unui Program pentru dezvoltarea Moldovei. Punctul de plecare ar trebui să-l constituie evaluarea situaţiei actuale a proiectelor finanţate ori socotite ca fezabile pe termen scurt. Lor ar trebui să li se adauge alte propuneri care să dea coerenţă şi eficacitate unui asemenea program. În acest sens, am solicitat primului ministru Dacian Cioloş ca - odată cu participarea sa la festivităţile din 24 ianuarie 2016, ocazionate de aniversarea Unirii Principatelor - să prezinte la Iaşi această situaţie. Primul ministru nu a onorat, din păcate, solicitarea noastră.

E nevoie de solidaritatea tuturor forţelor politice, pentru ca un astfel de program să aibă o susţinere largă şi să fie continuat pe termen lung. În acest sens, vă rugăm să vă alăturaţi apelului nostru de a desemna unul sau doi parlamentari, reprezentanţi ai unora dintre circumscripţiile celor opt judeţe ale Moldovei, iar grupul parlamentar ad-hoc astfel constituit să solicite o audienţă primului ministru Dacian Cioloş, având ca temă situaţia finanţărilor pentru zona Moldovei. Odată obţinute aceste informaţii, am putea conveni o modalitate de elaborare si sustinere a Programului pentru dezvoltarea Moldovei.

Copreşedinte ALDE Călin Popescu-Tăriceanu

Copresedinte ALDE Daniel Constantin
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.