Întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, domnul Suma Chakrabarti

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, luni, 1 februarie a.c., vizita delegaţiei Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), condusă de Preşedintele BERD, domnul Suma Chakrabarti.

În cadrul întrevederii, conducerea BERD a prezentat Preşedintelui României cele mai importante evoluţii economice, perspectivele privind climatul investiţional, naţional şi regional, precum şi priorităţile pe care BERD le are în relaţia cu România.

Chiar dacă în ultima perioadă a existat un anumit recul în planul finanţării, a fost reafirmată convingerea că BERD va fi un actor proactiv pe piaţa din România, în special în anumite sectoare şi direcţii cheie, precum finanţarea companiilor de stat incluse în programe de reforme structurale, susţinerea sectorului IMM-urilor, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, încurajarea dezvoltării pieţei de capital şi a calităţii mediului antreprenorial.

Conducerea BERD şi-a arătat încrederea într-o creştere a investiţiilor private pe măsură ce investitorii capătă tot mai multă încredere în politicile economice ale Guvernului şi în parcursul economic general al României.

Preşedintele României a invitat BERD să contribuie la îmbunătăţirea climatului investiţional românesc, nu doar prin suportul financiar oferit, ci şi prin expertiza şi consultanţa profesionistă pe care experţii băncii o posedă, în condiţiile în care România încă are de implementat o serie de reforme economice.

Departamentul Comunicare Publică