Comunicat de presă - Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru Românii de Pretutindeni

 •  Comunicate
89 afişări

'Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc - probleme, teme și proiecte comune', ediția a II-a, 26-28 aprilie 2017

e2e31e54-1ed6-4067-ab9b-85fd107dbbd6

Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru Românii de Pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu' București și Muzeul Național de Artă al Moldovei, organizează la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017 conferința 'Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc — probleme, teme și proiecte comune', ediția a II-a.

Evenimentul își propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii din România, Republica Moldova, din comunitățile românești din jurul granițelor țării și din diaspora, în vederea sprijinirii unor viitoare acțiuni de cooperare culturală, dar și pentru identificarea și difuzarea elementelor culturale ale spațiului românesc. La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, din comunitățile istorice și din diaspora.

Conferința va fi structurată pe mai multe paliere în cadrul cărora vor fi abordate tematica protejării și dezvoltării patrimoniului cultural românesc, perspective culturale și lingvistice, cooperarea între instituțiile de cultură din România, Republica Moldova, cele din comunitățile românești din jurul granițelor țării și din diaspora, rolul elitelor culturale în afirmarea și promovarea identității românești. Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz.

Între Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova este semnat un protocol de colaborare care prevede organizarea, în parteneriat, de activități, evenimente culturale și educaționale, dar și sprijinirea românilor de pretutindeni pentru păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase.

19 aprilie 2017

Departamentul de Comunicare

Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru Românii de Pretutindeni

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe