COD GALBEN: 22-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 60 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Vâlcea;

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieri, 3 februarie 2016, delegaţia Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, formată din doamna Corina Martin - Preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Preşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării, domnul Dragoş Gociman - Vicepreşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării, s-a întâlnit la Constanţa cu Consulul General al Federaţiei Ruse, domnul Vladimir Volkov, pentru a discuta rezultatele vizitei de săptămâna trecută la Moscova şi ale întâlnirilor cu touroperatorii ruşi.

De asemenea, la întâlnirea de ieri s-au discutat condiţiile derulării proiectului Descoperă România, iniţiat de Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Asociaţia Litoral - Delta Dunării pentru a atrage turişti ruşi în destinaţiile româneşti.

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Preşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării: Ne bucură susţinerea primită din partea domnului Vladimir Volkov, Consul General al Rusiei la Constanţa, pentru un proiect în premieră, iniţiat pentru a dezvolta circulaţia turistică în ambele sensuri, între România şi Rusia. Asociaţia Litoral - Delta Dunării şi Consulatul general al Federaţiei Ruse încheie astfel un parteneriat de promovare a proiectelor şi evenimentelor pe care le iniţiem pentru a consolida relaţiile culturale şi potenţialul de business între reprezentanţii României şi Rusiei.

Declaraţie Vladimir Volkov, Consul General al Rusiei la Constanţa:  În conformitate cu cadrul legal actual al relaţiilor bilaterale ruso-române, Consulatul General este pregătit să ofere sprijin deplin privind dezvoltarea legăturilor turistice, culturale, sportive şi ştiinţifice între cele două ţări şi promovarea schimbului de vizite ale studenţilor şi elevilor. Luând în considerare identitatea culturală, istorică şi confesională a celor două state, Consulatul General este de părere că dezvoltarea acestui tip de proiecte corespunde intereselor Rusiei şi ale României, contribuie la consolidarea cooperării spirituale şi ajutorului reciproc între vecinii apropiaţi în regiunea Mării Negre. În lumina experienţei de colaborare bilaterală acumulate în ultimele decenii, Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa consideră că, în situaţia actuală proiectul "Descoperă România" are perspective bune.