Comunicat de presă - Colegiul Psihologilor din România

 •  Comunicate
1542 afişări

Colegiul Psihologilor din România a fost în ultimele două zile supus tentativei de preluare a conducerii în mod abuziv și ilegal de către o grupare de psihologi care nu mai poate candida în mod legal.

dda1a643-967d-4f86-805d-4c0faaa2b4fd

Mai concret, în ultimele două zile acest grup de psihologi a intrat forțat în sediul Colegiului Psihologilor din România intimidând angajații CPR și agenții de pază sub pretextul că reprezintă noua conducere interimară, în frunte cu dna. psih. Florinda Golu, care s-a autoproclamat președinte interimar, neexistând nicio bază legală în acest sens. Cele mai multe persoane din autoproclamata conducere interimară sunt persoane care au exercitat deja două mandate și, potrivit legii 213/2004 nu mai pot candida. În fapt, sloganul 'Ne luăm Colegiul înapoi' vine de la persoane care s-au legat de scaun și nu doresc sa renunțe la funcțiile deținute în ultimii opt ani.

Pentru a arăta dimensiunea ridicolului acestor acțiuni abuzive, Avram Eugen, director al Departamentului de psihologie al Universității din București, a escaladat gardul instituției, chiar sub privirile agenților de pază.

Site-ul oficial al instituției www.copsi.ro și pagina oficială de Facebook nu mai reflectă poziția oficială a instituției, fiind blocate de Alexandru Vochiță, angajat al CPR care și-a încălcat atribuțiile de serviciu, fiind în acest moment în cercetare disciplinară.

În aceste condiții, Colegiul Psihologilor din România face următoarele precizări:

* În acest moment, președinte legal al Colegiului Psihologilor din România este prof. univ. dr. Mihai Aniței, conform mandatului obținut la data de 19 aprilie 2013. Mandatul prof. Aniței expiră la data de 19 aprilie 2017.

* Mandatul prof. Aniței la conducerea CPR poate fi revocat doar de Conveția Națională, potrivit art. 27, lit. b) din legea 213/2004;

* În data de 18 aprilie va avea loc Convenția Națională, ce va alege conducerea Colegiului pentru următorii patru ani;

* Convenția Națională convocată pentru 18 aprilie este singurul for care poate alege conducerea CPR;

* Orice altă conducere proclamată este ilegală și nu are nicio atribuție reală.

* Orice decizii date de această grupare autoproclamată ca fiind conducerea interimară a CPR sunt nule și ilegale.

Conflictul a debutat odată cu imposibilitatea legală de a candida la un nou mandat datorită interdicției legale (Legea nr. 213/2004), conform căreia o persoană poate exercita doar două mandate consecutiv in forurile de conducere, acuzând personalul Colegiului Psihologilor din România de interpretarea defectuoasă și abuzivă a legii.

Colegiul Psihologilor din România funcționează în baza Legii nr. 213/2004 și a actelor normative subsecvente. În acest sens, precizăm faptul că orice ședință a forurilor de conducere ale CPR este valabilă numai în cazul în care este convocată de către președintele Colegiului Psihologilor din România, în temeiul art. 41 lit. c) din Legea nr. 213/2004.

Potrivit dispozițiilor art. 25, alin. 3) din Legea nr. 213/2004, persoanele alese în în forurile de conducere ale Colegiului exercită un mandat de 4 ani și nu mai mult de două ori consecutiv. În prezent, majoritatea președinților filialelor teritoriale au exercitat deja cele două mandate prevăzute de lege.

Prof. dr. Mihai Aniței

Președintele Colegiului Psihologilor din România

Departamentul Juridic și de Comunicare

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe