COD GALBEN: 18-11-2019 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 18-11-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60...70 km/h iar la peste 1800 metri rafalele vor atinge 90 - 100 km/h in Județul Braşov, Județul Sibiu, Județul Sibiu; COD GALBEN: 18-11-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 18-11-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...110 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 18-11-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...65 km/h și izolat 80 km/h, iar la peste 1800 m, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 18-11-2000 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...65 km/h și izolat 80 km/h, iar la peste 1800 m, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Sputnik şi Compania de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK) vor aduce la Bucureşti 'Fotocronici din Siria'

Expoziţia 'Siria. Cronica în fotografii a unui război' este alcătuită din patruzeci şi nouă de lucrări ale fotografilor corespondenţi la faţa locului ai Agenţiei Internaţionale de Presă şi Radio 'Sputnik' şi ale operatorilor Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK). Aceasta se va deschide pe 19 aprilie, ora 18.00 la Centrul Rus de ştiinţă şi Cultură din Bucureşti, pe bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50. Demersul expoziţiei este susţinut de reprezentanţa agenţiei Rossotrudnicestvo în România şi va vorbi despre conflictul militar din Siria, văzut din perspectiva vieţilor şi sufletelor distruse de război; se va vedea, de asemenea, cum arată o zi de lucru pe baza aeriană Hmeimim şi ce presupune munca Forţelor Aerospaţiale Ruse în lupta împotriva terorismului. O parte a fotografiilor va fi expusă în aer liber, în jurul clădirii Centrului. Expoziţia va avea loc până la 9 mai, intrarea este liberă.

Expoziţia cuprinde lucrări ale jurnaliştilor premiaţi ai agenţiei Sputnik, respectiv Valeriy Melnikov, Iliya Pitalev, Mikhail Alaeddin, Mikhail Voskresenskiy, dar şi ale operatorilor Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK), Viktor Pirihodko şi Alexander Puşin. Fotografiile au fost făcute în plină desfăşurare a conflictului militar din Siria, în 2015 şi 2016.
Amintiri legate de delegaţiile în Siria ale fotografului de la faţa locului, corespondent al Agenţiei Internaţionale de Presă şi Radio 'Sputnik' Valeriy Melnikov: 'La începutul anului 2012, după o serie de acţiuni antiguvernamentale, în Siria a început războiul civil. ţara s-a împărţit în două tabere. Dezastrul impetuos şi haosul războiului au luat locul păcii şi liniştii. Viitorul Siriei şi cetăţenilor ei s-au pierdut în fumul dens provocat de exploziile proiectilelor'.

Operatorul VGTRK Viktor Prihodko, vorbind despre munca lui de teren din Siria: ' ... lucrez ca fotograf în mod regulat, dar, lucrând pe baza aeriană din Hmeimim, nu am avut cum să trec peste cele mai frumoase avioane şi cei mai buni piloţi militari din lume. Au fost absolut fascinaţi'!

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu centre informaţionale de multimedia în zeci de ţări. Platforma Sputnik include website-uri în mai mult de 30 de limbi, radioemisie analog şi digital, aplicaţii pentru telefonul mobil şi pagini pe reţelele de socializare. ştirile postate pe platforma Sputnik pot fi găsite în permanenţă şi în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză.

Proiectul Sputnik 'Moldova-România' a început în februarie 2016. Acesta este un proiect cu scop analitic, care se desfăşoară în limba română şi este dedicat cititorilor care sunt interesaţi de relaţiile cu România şi de colaborarea dintre cele două ţări, România şi Moldova. Scopul proiectului este acela de a prezenta un punctul de vedere alternativ cu privire la dezvoltarea celor două state.