COD GALBEN: 22-11-2019 Intre 06:00 si 12:00 se va semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55-65 km/h, izolat 70 km/h; la munte vitezele la rafală vor atinge temporar 80-90 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 22-11-2019 Intre 05:00 si 08:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală, temporar 55...65 km/h in Județul Argeş, Județul Giurgiu, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 22-11-2019 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale de 55 - 65 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 22-11-2019 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge local la rafală 55...65 km/h şi izolat 70 km/h in Județul Olt, Județul Dolj;

Comunicat de presă - Campionatul SE European de Duatlon - România, Buftea, 2017

Lansarea primei ediţii Campionatului SE European de Duatlon (22 aprilie 2017) a fost marcată astăzi, 5 aprilie, printr-o conferinţă de presă la Palatul Ştirbey din oraşul ilfovean Buftea.

Alături de multiplul campion naţional la duatlon şi triatlon, deţinător a două titluri de campion balcanic, Ciprian Bălănescu, au mai fost prezenţi preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz, primarul din Buftea, Gheorghe Pistol, şi reprezentantul organizatorilor, Asociaţia Pegas Triatlon Club, Cosmin Rogoveanu.

Primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, a explicat că impactul pozitiv al ultimelor evenimente sportive de tip triatlon a determinat instituţia locală pe care o reprezintă să continue să susţină astfel de acţiuni. 'Puterea exemplului este mare, astfel că, de când există triatlonul la noi, buftenii şi-au amintit să iubească sportul şi să-şi îndemne copiii să-l practice. Numai la Clubul Municipal avem 700 de copii înscrişi, ceea ce este o mare bucurie pentru noi', a declarat Gheorghe Pistol. El a adăugat că Primăria Buftea a investit şi în îmbunătăţirea infrastructurii pentru a putea face faţă bunei desfăşurări a unei competiţii internaţionale. 'Asfaltarea, salubrizarea şi chiar adunarea câinilor fără stăpân sunt câteva dintre acţiunile pe care le-am întreprins în acest sens', a conchis edilul din Buftea.

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz, a abordat tema evoluţiei triatlonului şi a duatlonului în România, precum şi cea legată de starea sportului de masă din România. 'Duatlonul, care înseamnă alergare, ciclism, alergare, şi triatlonul, care înseamnă înot, ciclism, alergare, fac parte din categoria sporturilor complexe care îmbină mai multe discipline şi care câştigă din ce în ce mai multă simpatie în rândul celor pasionaţi de sport şi mişcare în aer liber. România este chiar una dintre puţinele tari din regiune care găzduieşte deja patru evenimente de acest gen, internaţionale, anul acesta', a spus preşedintele Federaţiei Române de Triatlon. El a explicat că numărul participanţilor în România a crescut în ultimii opt ani de peste 10 ori, doar în ultimii şase ani numărul sportivilor crescând de la 1.088 (în 2010) la 7.095 (2016).

Vicepreşedintele 'Pegas Triatlon Club', Cosmin Rogoveanu, a susţinut şi el că până acum înscrierile la Campionatul SE European de Duatlon le-au depăşit pe cele de la evenimentul sportiv de acelaşi gen de anul trecut: 'Până la finalul perioadei de înscriere, ne aşteptăm la dublarea numărului, adică la 600 de concurenţi, iar participarea feminină şi locală are o pondere de peste 30% şi, respectiv, peste 10%'.

Sportivul Ciprian Bălănescu a mărturisit că triatlonul este un sport scump, dacă îl practici la nivel de performanţă. Iar munca este pe măsură: 'Săptămânal, parcurg 350 de kilometri cu bicicletă, alerg 150 de kilometri şi înot 13 kilometri'.

Miruna Olteanu
miruna_olteanu@yahoo.com