COD GALBEN: 30-03-2020 ora 14 Intre 30 martie, ora 22:00 - 01 aprilie, ora 10:00 se va semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă in ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă;

ASJ continuă să ia pulsul presei locale prin Zilele Jurnalismului Local, ediţia a II-a

Membrii Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti din Iaşi organizează a doua ediţie a evenimentului ce tinde să devină tradiţie: 'Zilele Jurnalismului Local', desfăşurat între 8 şi 9 aprilie 2017.

Membrii Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti (ASJ) din Iaşi invită studenţii de la Jurnalism şi pe cei interesaţi de domeniul comunicării, să participe la cea de-a doua ediţie a întâlnirilor - dezbateri 'Zilele Jurnalismului Local'. Zilele de desfăşurare ale proiectului sunt 8 şi 9 aprilie.

În prima se vor desfăşura workshopuri pentru membrii ASJ, iar în cea de-a doua zi vor fi întâlniri cu jurnaliştii din presa locală sub forma unei dezbateri publice. Vor participa jurnalişti cunoscuţi din presa locală, profesori şi studenţi.

Prin organizarea acestui proiect se doreşte orientarea studenţilor către ramurile importante ale mass-mediei locale: presă scrisă, radio şi televiziune. Evenimentul are ca scop principal îmbunătăţirea relaţiei dintre jurnalişti şi bloggeri, împărtăşirea de experienţe, sfaturi, impresii sau idei între studenţi şi profesori

Jurnalismul local, sărbătorit prin workshopuri
Prima zi dedicată jurnalismului va debuta de la ora 10.00, cu discuţii între voluntarii ASJ şi membrii grupului 'Kooperativa 2.0', cei din urmă prezentând punctul de plecare în crearea unui blog, avantajele şi dezavantajele deţinerii unei astfel de platforme şi chiar relaţia dintre bloggeri şi jurnalişti. Seara se va încheie cu proiecţia unor filme care abordează un subiect din domeniul jurnalismului.

Presă tipărită, faţă-n faţă cu presă online
Dezbaterea de duminică, 9 aprilie, va începe de la ora 12.00 şi va constitui lupta dintre 'Presa pe hârtie şi Presa pe internet', avându-i invitaţi pe conf. univ. dr. Florea Ioncioaia, prof. univ. dr. Alexandru Lăzescu (redactor - şef Revista 22), Ionuţ Benea (redactor Ziarul de Iaşi), Robert Ferenţ (redactor-şef Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei). De asemenea, la dezbatere pot lua parte şi alţi jurnalişti ieşeni sau profesori din cadrul Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi.

Ediţia - pilot
Prima ediţie a Zilelor Jurnalismului Local a avut ca temă 'Presa locală astăzi, dezbătută în mediul academic' şi i-a avut ca invitaţi pe: Raluca Daria Diaconiuc (corespondent Radio Iaşi şi AGRO TV), George Pleşu (proiect manager AltIaşi), Ionuţ Benea (jurnalist Ziarul de Iaşi, Adevărul), Marius Scovronschi (membru ÎnOraş.ro), Nicoleta Munteanu (mediator Centrul Internaţional de Mediere) şi Emil Munteanu (coordonator Clubul de lectură Alecart), Alexandru Lăzescu (redactor-şef Revista 22, profesor la Departamentul de Românistică, Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării şi Literatură comparată), Septimiu Panainte (prodecan Facultatea de Drept), Dan Stoica (prof. univ. dr. Facultatea de Litere a Universităţii 'Al. Ioan Cuza' Iaşi), Stelian Dumistrăcel (profesor la Departamentul de Românistică, Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării şi Literatură comparată, cercetător ştiinţific la Academia Română - Filiala Iaşi şi colaborator al Ziarului de Iaşi) şi Daniela Gîfu (cercetător ştiinţific şi cadru didactic asociat la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, scriitor şi membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România).

Scopul proiectului este de a organiza workshop-uri, conferinţe şi dezbateri pentru pregătirea şi familiarizarea studenţilor de la jurnalism cu mediul de lucru (interacţiunea studenţilor cu jurnaliştii invitaţi); premierea profesioniştilor şi practicienilor media, din piaţa media locală de către organizatori şi parteneri.

Organizator: Asociaţia Studenţilor Jurnalişti

Parteneri: Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi

Parteneri Media: Agerpres, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iaşi, Opinia Studenţească, Iaşi Fun, Viva FM, Apollonia TV, 360uaic.ro

Resurse online
Eveniment Facebook: Zilele Jurnalismului Local - ediţia a II-a
ASJ pe site, Facebook, Twitter şi Instagram.