Comunicat de presă - MAE

20 martie 2017 Atenționare de călătorie

08abb23a-6031-43eb-9c3d-285fa200eaf6

Slovenia — Greva parțială a piloților companiei Adria Airways 22-23.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească cu aeronave operate de compania aeriană națională slovenă Adria Airways că Sindicatul piloților a anunțat declanșarea unei greve parțiale în zilele de 22-23 martie 2017. Nu se cunosc date concrete privind numărul de zboruri care vor fi afectate.

Cetățenii români care se găsesc într-o situație deosebită pe teritoriul Sloveniei, în urma grevei anunțate, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://ljubljana.mae.ro, http://www.mae.ro/travel-alerts/, https://www.adria.si/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează