COMUNICAT DE PRESĂ

Academia de Studii Economice din Bucureşti este universitatea cu cea mai bună reputaţie în rândul angajatorilor din România, conform clasamentelor internaţionale.

QS World University Rankings 2018 reiterează statutul Academiei de Studii Economice din Bucureşti de universitate de top la nivel naţional, regional şi internaţional.

Conform acestui clasament, ASE este universitatea cu cea mai bună reputaţie în rândul angajatorilor din România, statut confirmat şi de studiile proprii efectuate în rândul absolvenţilor, care arată că 81,35% dintre aceştia se angajează în domeniul absolvit în mai puţin de 3 luni de la terminarea facultăţii.

Rezultatele clasamentului menţionat arată că ASE este a doua universitate din România la două criterii: numărul de cadre didactice internaţionale şi impactul în mediul online, indicator care reflectă anvergura prezenţei universităţii în mediul virtual, calitatea şi eficienţa comunicării instituţionale online.

Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi păstrează poziţia în top 301-350 din lume în subdomeniul Economie şi Econometrie, fiind cea mai bună universitate românească la această categorie. ASE este printre primele 2,6% universităţi din Europa de Est şi Asia Centrală.

Profilul universităţii în cadrul clasamentului poate fi consultat aici: https://www.topuniversities.com/universities/bucharest-university-economic-studies.

QS World University Rankings este un clasament anual, realizat de compania Quacquarelli Symonds (QS), care ia în calcul următoarele criterii de clasificare: reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, numărul de cadre didactice raportat la numărul de studenţi, cadrele didactice cu doctorat, citările internaţionale ale publicaţiilor membrilor comunităţii universitare, numărul de lucrări raportat la numărul de cadre didactice, numărul de cadre didactice internaţionale, numărul de studenţi internaţionali, impactul instituţiei în mediul online.

La ediţia curentă a QS World University Rankings au participat 960 de universităţi din 84 de ţări, dintre care 16 universităţi din România. Cele mai bine poziţionate sunt cele 5 universităţi membre Consorţiului Universitaria.

Biroul de presă al Academiei de Studii Economice din Bucureşti