Comunicat de presă - Primăria sectorului 6

•  Comunicate
63 afişări

Nu rata șansa unui loc de muncă ! Încep cursurile gratuite de calificare profesională în Sectorul 6

45e6306f-944e-4800-be30-32f7e1406cc0

Persoanele cu dizabilități și femeile victime ale violenței domestice, cu domiciliul legal în Regiunea București-Ilfov, primesc o șansă la viață independentă și integrare pe piața muncii, prin intermediul cursurilor de calificare profesională organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în cadrul Proiectului 'Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenței în familie și persoanele cu dizabilități'.

Cursurile sunt gratuite și au ca scop pregătirea în meseriile de lucrător în comerț, baby-sitter și îngrijitor bătrâni la domiciliu. La finalizarea cursului, participanții primesc diplome în calificarea respectivă, recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale.

Pe toată durată cursului, valoarea transportului, în cuantum de 50 de lei lunar, este decontată pentru fiecare participant.

Pe lângă programele de formare profesională pentru dezvoltarea competențelor și calificărilor de bază, adaptate pieței muncii, beneficiarii proiectului mai primesc servicii de informare, consiliere psihologică, juridică și vocațională, asistență pentru identificarea oportunităților de angajare. Toate aceste servicii vizează reducerea dependenței de prestațiile/ serviciile sociale și plasarea beneficiarilor sub incidența autonomiei, prin facilitarea accesului la un venit lunar stabil.

Activitățile derulate în cadrul proiectului mai cuprind organizarea de întâlniri periodice cu reprezentanți ai angajatorilor și beneficiarilor, membri ai societății civile sau profesioniști care activează în domeniu, având ca scop informarea și conștientizarea dificultăților de integrare pe piața muncii a grupurilor vulnerabile, corelarea eforturilor în acest domeniu, atragerea angajatorilor prin mediatizarea exemplelor de bună practică, schimbul de experiență.

Aflat în faza de sustenabilitate, cu finanțare de la Bugetul Local al Sectorului 6, proiectul a demarat în anul 2014 în cadrul programului POSDRU, având drept bază parteneriatul public-privat între DGASPC Sector 6 și trei organizații non-guvernamentale: Fundația Prețuiește Viața, Fundația Estuar și Asociația Telefonul Copilului.

Persoanele interesate să participe la cursurile gratuite de calificare profesională sunt rugate să apeleze la numerele de telefon 410.30.20, int.321 — Nicoleta Szasz sau 0761.144.836 — Corina Siteavu, pentru a obține informații suplimentare.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente

Trimite-ne comunicatul tau