CNMR: Vom crea cea mai mare Reţea Alumni a cetăţenilor din ţările arabe, care au studiat în România: Romania Arabic Alumni. Potenţialul este uriaş! România trebuie să valorifice acest avantaj.

În urma întâlnirii dintre preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu cu ambasadorii şi diplomaţii acreditaţi la Bucureşti, care reprezintă spaţiul Orientului Mijlociu, s-a pus la cale cel mai ambiţios proiect educaţional, social şi economic.

Preşedintele CNMR şi mai mulţi ambasadori din zona Orientului Mijlociu şi Africa de Nord, vor iniţia acest proiect extrem de ambiţios de punere laolaltă a întregii comunităţi de decidenţi, cercetători, medici, oameni de afaceri, etc. din aceste ţări, care vorbesc limba română şi şi-au efectuat studiile la universităţi româneşti.

'ROMÂNIA ARABIC ALUMNI' este proiectul care poate readuce România pe harta economică, politică, educaţională, în ţări unde la nivelul cel mai înalt de decizie se vorbeşte româneşte şi este impregnată cultura şi amintirile României.

CNMR este o organizaţie extrem de complexă, cu oportunităţi uriaşe în toate domeniile. Astfel, Consiliul Naţional al Rectorilor va juca un rol esenţial în acest demers, alături de Asociaţia Ambasadorilor şi Diplomaţilor de Carieră şi toate celelalte organizaţii membre, ce vor pune bazele celei mai ambiţioase iniţiative ce vizează spaţiul arab.

'Este momentul să facem paşi importanţi în deschiderea societăţii româneşti, faţă de potenţialul fantastic al acestor ţări şi să fructificăm experienţa zecilor de mii de foşti sau actuali studenţi, pe o piaţă unde România este cu adevărat competitivă din perspectiva preţ/calitate, dar şi dintr-o altă perspectivă, aceea a încrederii foarte mari a cetăţenilor şi decidenţilor din aceste ţări, în brand-ul construit cu greu, denumit ROMÂNIA', a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.