Comunicat de presă - Avocatul Poporului

 •  Comunicate
87 afişări

Situația din penitenciarele românești și modul de acțiune al Domeniului pentru prevenirea torturii, în discuția Avocatului Poporului și a asociației neguvernamentale Human Rights Without Frontiers

9b2a8b7a-a4bf-48cf-b1fe-c8be27699b21

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, împreună cu doamna Magda Ștefănescu, Adjunct, doamna doctor Anne-Marie Browne, consilier și doamna Nicoleta Constantinescu, expert, s-a întâlnit cu domnii Willy Fautre și Hans Noot, reprezentanți ai asociației neguvernamentale Human Rights Without Frontiers (H.R.W.).

Reprezentanții H.R.W. s-au arătat interesați, între altele, de modul în care au fost implementate Recomandările Avocatului Poporului formulate în Raportul special cu privire la condițiile de detenție. Invitații au abordat și problema condițiilor de cazare, asistenței medicale din penitenciarele din România și materia reducerii pedepselor în cazul întocmirii de lucrări științifice. Experții din partea Human Rights Without Frontiers au dorit să afle detalii și despre modul în care își desfățoară activitatea Domeniul pentru prevenirea torturii, posibilitățile deținuților de a contacta Avocatul Poporului, traseul procedural și legal al Recomandărilor și propunerilor formulate de către instituție.

Delegația asociației Human Rights Without Frontiers a abordat, între altele și incidentele din penitenciarele românești, petrecute în luna iulie a anului trecut, arătându-se, în context, interesată de modul de acțiune al Mecanismului de prevenire a torturii când există suspiciuni de rele tratamente.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții Avocatului Poporului au descris, între altele, modul de organizare și funcționare a instituției, în general și a Domeniului pentru prevenirea torturii, în special. În context, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a declarat că o parte din Recomandările și propunerile formulate în Raportul special privind condițiile de detenție au fost implementate de către autorități, altele fiind în curs de implementare.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt,

AVOCATUL POPORULUI

20 ianuarie 2017

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe