Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Semne ale dezgheţului: primul an când companiile anticipează masive investiţii în personal

Cluj Business Days: Un studiu comparativ Cluj versus Bucureşti

După numeroase ediţii de succes, un nou eveniment Business Days dedicat antreprenorilor şi managerilor din România va avea loc în perioada 14-15 decembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul Liberty Technology Park. Tema centrală a evenimentului va fi transformarea digitală şi efectele pe care aceasta le are asupra noastră ca indivizi, ca societate şi, în special, asupra organizaţiilor din mediul economic. Pe parcursul celor două zile, se va discuta despre principalele trenduri ce caracterizează vremurile noastre şi care sunt oportunităţile şi provocările generate de fenomenul de tehnologizare.

Special pentru această ediţie, organizatorii au derulat, în perioada octombrie-noiembrie 2016, un studiu comparativ Cluj vs. Bucureşti, referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluţiei digitale asupra pieţei muncii şi asupra nevoilor de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor personalului din Cluj, pe un eşantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali şi antreprenori.

Studiul arată că factorii de schimbare care vor afecta puternic piaţa forţei de muncă pe termen scurt (până în 2020) sunt: creşterea aspiraţiilor şi impactul în economie al femeilor, creşterea inadaptabilităţii populaţiei tinere la schimbările de pe piaţa muncii, tendinţa de schimbare a modului de lucru către un program flexibil, volatilitatea geopolitică şi urbanizarea rapidă - acestea din urmă având tendinţa de stabilizare uşoară pe termen mediu şi lung.

Factorii de schimbare pe termen mediu (până în 2030) sunt reprezentaţi de: dezvoltarea clasei de mijloc, creşterea speranţei de viaţă şi îmbătrânirea populaţiei, schimbarea modului în care muncim, volatilitatea politică şi creşterea impactului femeilor în economie.

Potrivit studiului, principalele strategii pe care companiile din regiune le vor adopta pentru a se adapta la schimbările ce vor avea loc pe piaţa muncii sunt diverse: investiţii în dezvoltarea abilităţilor angajaţilor (78,5% la Cluj faţă de 67,9% în Bucureşti) şi programe de internship pentru tineri (69,2% în Cluj faţă de 64,3% în Bucureşti), colaborarea cu furnizorii de programe de training şi dezvoltare personală şi profesională (56,9% în Cluj faţă de 50% în Bucureşti), colaborarea cu instituţiile din învăţământ pentru adaptarea curriculumului la noua realitate şi dezvoltarea unor programe specifice care să ajute la o mai bună asimilare a absolvenţilor pe piaţa muncii (50,8% în Cluj faţă de doar 28,6% în Bucureşti).

Spre deosebire de managerii şi antreprenorii din Bucureşti, cei din Cluj sunt mai puţin deschişi la a angaja personal în vârstă, colaboratori virtuali sau să apeleze la soluţii de outsourcing, însă, pe de altă parte, managerii clujeni sunt mai deschişi pentru angajarea personalului din rândul minorităţilor sau a muncitorilor pe termen scurt, precum şi la colaborarea cu alte firme din industrie în dezvoltarea de programe care să soluţioneze problema lipsei forţei de muncă calificată din industrie.

În ceea ce priveşte barierele de care se lovesc managerii de HR în implementarea strategiilor potrivite, cei din regiunea Cluj au răspuns că principalele bariere sunt: constrângerile care ţin de resursele disponibile (32,8% în Cluj faţă de 25,9% în Bucureşti), înţelegerea insuficientă a schimbărilor disruptive (10,9% în Cluj faţă de 11,1% în Bucureşti) şi presiunea din partea acţionarilor pentru profitabilitate pe termen scurt (10,9% în Cluj faţă de 7,4% în Bucureşti).

Cluj Business Days 2016 va fi o ediţie specială, cu multă informaţie de actualitate şi conţinut valoros, la care vor conferenţia peste 100 de speakeri de top străini şi români, pe durata a două zile, în peste 40 de sesiuni. Printre speakerii invitaţi vor fi şi personalităţi de renume internaţional, dintre care îi amintim pe: Jim Bagnola - international speaker, executive coach şi expert în leadership, Simon Robinson - profesor de etică aplicată şi profesională la Universitatea Metropolitană din Leeds, Imani Kyaruzi - lector la QA Business School din cadrul Universităţii Ulster din Birmingham şi autor a numeroase cărţi de specialitate, Sofie Sandell - social media speaker şi specialistă în digital leadership.

Evenimentul se adresează antreprenorilor, managerilor, specialiştilor şi managerilor din HR, dar şi celor care sunt interesaţi de principiile leadershipului şi ale coordonării de echipe, specialiştilor şi managerilor din vânzări şi customer service, specialiştilor şi managerilor de marketing şi comunicare sau social media. Pentru prima oară, ediţia va fi 'gamificată', cu numeroase premii şi surprize pentru cei care vor opta să participe la concursurile online iniţiate de organizatori.

Pentru mai multe detalii despre modalitatea de înscriere, lista completă a speakerilor şi alte informaţii, puteţi accesa direct site-ul evenimentului:
http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2016/Homepage

Perioada de early bird este activă între 21-28 noiembrie.

*

Despre Business Days

Business Days este o platformă de comunicare, informare, schimb de idei, educare şi generare de oportunităţi pentru mediul de business din România, dar conţine şi o serie de proiecte speciale, dintre care menţionăm: Business Days TV, Business Days Magazine, aplicaţia MeetMe. Evenimentele Business Days sunt considerate de către participanţi, parteneri şi speakeri drept cele mai mari, mai relevante şi mai de impact evenimente de business din România şi din estul Europei. Scopul Business Days este acela de a contribui semnificativ la crearea unei culturi antreprenoriale sănătoase şi la dinamizarea mediului de business din ţara noastră.

Evenimentul este susţinut de: Raiffeisen Leasing, EY, Fan Courier, Unicredit Bank, Dedeman, Profit Point, Brand Fusion, Zitec, Chivas, Bonduelle, Nobel, Medlife, Heineken, Findoo, Autonom, Amprenta, Dallmayr, Aqua Carpatica, Bittnet, Easy Host, Galaxy Design, Affligem, Agentia de Print, Mind Shop, Wassabi, Grafoprint, Kolos Group, Pura Vida, Comm-on, MMC Consulting, Buticul de Inspiraţie by Dana Tudor, Biroul de traduceri Champollion, Ro Coach, Gpec, ANIS Romania, Aries Transilvania, Cluj Hub, Clustero, Bizz Club, Cluster Mobilier Transilvan.

Parteneri media: Europa FM, România Liberă, 9AM, Ora de ştiri, Manager Express, Ordinea Zilei, Piaţa Financiară, Business Cover, Jurnalul de Afaceri, Business24, Ziare.com, Revista Bulevard, Chic Elite, Softlead, IQads, Smark, Zelist Monitor, Avocat Net, Editura Amaltea, Napoca FM, Radio Impuls, Cluj.com, Transilvania Business, Look TV, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Cluj Today, Ziarul de Cluj, Cluj Life, Techsylvania, Vocea Biz,Turda News, 24 fun, Bihor Online, Arad 24, Jurnalul Bihorean, Satmareanul.net, satumareonline.ro, Bihon.ro, Gazeta de Bistrita, Mesagerul.ro, Rasunetul.ro, Observatorbn.ro, Informatiazilei.ro, Gazetanord-vest.ro, Graiul.ro.

Codruţa Nicolescu-Pacso,
Executive Director
Business Days
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.