COD GALBEN: 20-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov; COD GALBEN: 20-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala îndeosebi în zona preorășenească va fi ceață cu vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Mun. Bucureşti; COD GALBEN: 20-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Harghita; COD GALBEN: 20-10-2019 Intre 08:30 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj; COD GALBEN: 20-10-2019 Intre 08:15 si 11:00 se va semnala Ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Suceava; COD GALBEN: 20-10-2019 Intre 08:00 si 12:00 se va semnala Ceață care va reduce vizibilitatea local sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

7 decembrie 2016

PMP face apel la preşedinţii şi membrii secţiilor de votare să nu răspundă instigărilor PSD la încălcarea legii electorale. Libertatea este mai preţioasă decât orice avantaj material!

Partidul Mişcarea Populară a fost informat de către reprezentanţi ai partidelor în secţiile de votare că PSD solicită preşedinţilor secţiilor de votare să îndemne alegătorii să folosească mult tuş când primesc ştampila 'VOTAT', motivând că tuşierele sunt uscate şi riscă să nu se vadă cui dau votul.

În realitate, PSD are în intenţie ca tuşul abundent să treacă prin foaia subţire a buletinului de vot, urmând ca în graba numărării, reprezentanţii partidelor să numere pentru PSD inclusiv voturile care nu au fost acordate pe lista acestui partid, ci partidelor aflate pe alte pagini ale buletinului de vot, dar care se suprapun peste căsuţa dedicată PSD. Nu este prima oară când procedează astfel.

Orice îndemn la fraudarea alegerilor se pedepseşte cu închisoare. Vă reamintim că în dosarul Referendumul, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, au fost audiaţi sute de martori, iar 100 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt au fost trimişi în judecată şi condamnaţi, 'infracţiunile reţinute în sarcina persoanelor implicate în desfăşurarea procesului de votare - preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare - au constat în principal în aceea că ei şi-au încălcat atribuţiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot', după cum se arată în dosar.

Contrar a ceea ce afirmă în mod repetat PSD, Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru îndemnarea cetăţenilor să meargă la vot, ci pentru mijloacele ilicite folosite pentru a obţine validarea referendumului de demitere a preşedintelui Băsescu. Dragnea este condamnat pentru că a comis fapta cu intenţie, întrucât a dat indicaţii precise privind luarea unor măsuri interzise de lege, se arată în motivarea condamnării emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Aşa fiind, Înalta Curte, prin reţinerea vinovăţiei inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu pentru transmiterea mesajelor mai sus arătate, nu sancţionează promovarea îndemnului la vot şi nici nu îngrădeşte activitatea partidelor politice cu privire la stimularea participării electoratului la vot, ci doar folosirea de mijloace ilicite în acest scop, ce au transformat un demers legal într-unul contrar legii", arată instanţa în motivarea dată publicităţii.
De aceea, PMP Suceava face un apel ferm către toţi şefii şi membrii secţiilor de votare să nu-şi vândă libertatea pentru promisiuni, mai ales că avem deja exemplul Liviu Dragnea, care pe toată durata procesului s-a delimitat de orice persoană, apărându-se doar pe sine. Şefii de secţii au rămas singuri în faţa legii, au cheltuit sume mari prin instanţe şi s-au ales cu condamnări, doar pentru că au răspuns unui apel politic al lui Liviu Dragnea, care acum vrea să devină şi prim-ministru.

Nu vă lăsaţi în nici un fel influenţaţi şi respectaţi legea electorală, la literă!

Corneliu POPOVICI

Organizaţia Judeţeană Suceava