Comunicat de presă - PNL

 •  Comunicate
86 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL: APLICAREA LEGII PENTRU ELIMINAREA UNOR TAXE ESTE POSIBILĂ DOAR PRIN ADOPTAREA INIȚIATIVEI PNL PENTRU IMPOZITAREA PROFITULUI ÎN ROMÂNIA

ae3cb096-8723-4a7e-9912-abc5da9fadef

Deputații PNL au votat în favoarea inițiativei prin care sunt eliminate o serie de taxe întrucât abordarea tradițională a Partidului Național Liberal este pentru o reducere a nivelului taxării.

Votul din Camera Deputaților a avut în vedere faptul că impactul estimat pentru acest proiect legislativ va putea fi acoperit în totalitate după adoptarea propunerii PNL pentru aplicarea Directivei Uniunii Europene nr. 1164 din 12 iulie 2016, de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligațiilor fiscale care au incidență directă asupra funcționării pieței interne.

Directiva subliniază necesitatea garantării faptului că impozitele sunt plătite acolo unde sunt generate profiturile și creată valoarea.

În estimările noastre, propunerea PNL pentru impozitarea profitului companiilor internaționale în România va aduce la bugetul de stat sume semnificative care depășesc cu mult cuantumul estimat de PSD în cazul propunerii de eliminare a unor taxe.

Din acest motiv, solicitarea PNL este de adoptare urgentă a inițiativei propuse pentru aplicarea directivei europene, neavând niciun motiv pentru a aștepta această decizie până în 2019 — termenul limită de transpunere.

Anunțăm faptul că această inițiativă de aplicare a Directivei Europene 1164/2016 a fost depusă în Parlament în cursul zilei de luni de PNL și solicităm ca acest act normativ să fie adoptat în același regim de celeritate cu cel al proiectului PSD.

În funcție de disponibilitatea de a promova această inițiativă a PNL, care face aplicabil actul normativ inițiat de PSD, vom putea vedea cu toții dacă avem de a face cu o acțiune tipică pentru campania electorală.

Astfel, PSD își va da măsura onestității în perioada următoare, întrucât nimic nu împiedică Parlamentul să elimine acum practica companiilor internaționale de a-și exporta profitul neimpozitat, pe care îl produc în România.

Departamentul de Comunicare al PNL

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres