Comunicat de presă - Asociația Europa Digitală

 •  Comunicate
119 afişări

Încă 100 de ONG-uri românești pot obține granturi în valoare de 42.000 de Euro

59586f12-4fec-4d04-b93d-ee61e04cb0e1

Peste o sută de ONG-uri românești au câștigat granturi în valoare de 42.000 de Euro, prin programul 'Economia Socială on-line', lansat în luna mai 2016 de Asociația 'Europa Digitală' și Blugento. Totodată, organizatorii au decis extinderea programului pentru alte 100 de ONG-uri, care pot să-și asigure noi surse venit din economia socială.

Proiectul este derulat în contextul adoptării, de către Parlamentul României, a Legii nr. 219 din 2015 privind economia socială, care are drept scop stimularea dezvoltării unui model alternativ de incluziune socială a grupurilor vulnerabile. Programul are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-și dezvolte magazine on-line pentru economia socială, pe platforma Magento (care deține la nivel mondial o cotă de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a îmbunătăți condițiile de viață și de a oferi noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Printre organizațiile nonguvernamentale care au câștigat deja granturi, se numără și cele care vând online produse tradiționale, artizanale, cosmetice, hand-made, servicii de turism, artă și cultură, publicații și cărți digitale, cursuri și training-uri de reconversie profesională, câteva exemple dintre ele fiind: www.bootik.ro magazin.giftededu.ro, magazin.didacticaaplicata.info, magazin.asociatiaromanadehipnoza.ro.

Până la sfârșitul anului, Asociația 'Europa Digitală' acordă încă un grant în valoare de 42.000 de Euro primelor 100 de ONG-uri care aplică la programul 'Economia Socială on-line', iar acestea vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piața din România (cu soluții de plată online cu cardul, curierat etc., direct integrate).

Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor și serviciilor create de către grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obținute se vor întoarce către aceste grupuri defavorizate.

'Sectorul ONG este foarte deschis către mediul online, mai ales că oferim și granturi de promovare online ale magazine, astfel încât sustenabilitatea financiară a ONG-urilor prin incluziune digitală este una de maximă importanță în contextul actual al dezvoltării sectorului civic. Este îmbucurător faptul că Legislativul din România a înțeles importanța unui al treilea segment economic — Economia socială, pe lângă sectorul public și cel privat, așa cum se practică de foarte mulți ani în țările dezvoltate. Scopul Economiei sociale nu este obținerea de profit, ci oferă societății două valori inestimabile: reciprocitatea și solidaritatea.

Proiectele implementate prin programul 'Economia socială on-line', au reușit deja să crească nivelul de trai al grupurilor defavorizate și inserția lor pe piața muncii. Invităm și alte 100 de ONG-uri să aplice la acest proiect, ca să putem lupta împreună pentru o societate în care grupurile vulnerabile să fie protejate și sprijinite să muncească în condiții decente', declară Remus Lucuț, președintele Asociației 'Europa Digitală'

Înscrierile la programul 'Economia Socială on-line' se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-301.

Persoană de contact

Remus Lucuț

președinte

Asociația Europa Digitală

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe