Încă 100 de ONG-uri româneşti pot obţine granturi în valoare de 42.000 de Euro

Peste o sută de ONG-uri româneşti au câştigat granturi în valoare de 42.000 de Euro, prin programul 'Economia Socială on-line', lansat în luna mai 2016 de Asociaţia 'Europa Digitală' şi Blugento. Totodată, organizatorii au decis extinderea programului pentru alte 100 de ONG-uri, care pot să-şi asigure noi surse venit din economia socială.

Proiectul este derulat în contextul adoptării, de către Parlamentul României, a Legii nr. 219 din 2015 privind economia socială, care are drept scop stimularea dezvoltării unui model alternativ de incluziune socială a grupurilor vulnerabile. Programul are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-şi dezvolte magazine on-line pentru economia socială, pe platforma Magento (care deţine la nivel mondial o cotă de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi de a oferi noi oportunităţi pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Printre organizaţiile nonguvernamentale care au câştigat deja granturi, se numără şi cele care vând online produse tradiţionale, artizanale, cosmetice, hand-made, servicii de turism, artă şi cultură, publicaţii şi cărţi digitale, cursuri şi training-uri de reconversie profesională, câteva exemple dintre ele fiind: www.bootik.ro magazin.giftededu.ro, magazin.didacticaaplicata.info, magazin.asociatiaromanadehipnoza.ro.

Până la sfârşitul anului, Asociaţia 'Europa Digitală' acordă încă un grant în valoare de 42.000 de Euro primelor 100 de ONG-uri care aplică la programul 'Economia Socială on-line', iar acestea vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piaţa din România (cu soluţii de plată online cu cardul, curierat etc., direct integrate).

Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor şi serviciilor create de către grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obţinute se vor întoarce către aceste grupuri defavorizate.

'Sectorul ONG este foarte deschis către mediul online, mai ales că oferim şi granturi de promovare online ale magazine, astfel încât sustenabilitatea financiară a ONG-urilor prin incluziune digitală este una de maximă importanţă în contextul actual al dezvoltării sectorului civic. Este îmbucurător faptul că Legislativul din România a înţeles importanţa unui al treilea segment economic - Economia socială, pe lângă sectorul public şi cel privat, aşa cum se practică de foarte mulţi ani în ţările dezvoltate. Scopul Economiei sociale nu este obţinerea de profit, ci oferă societăţii două valori inestimabile: reciprocitatea şi solidaritatea.

Proiectele implementate prin programul 'Economia socială on-line', au reuşit deja să crească nivelul de trai al grupurilor defavorizate şi inserţia lor pe piaţa muncii. Invităm şi alte 100 de ONG-uri să aplice la acest proiect, ca să putem lupta împreună pentru o societate în care grupurile vulnerabile să fie protejate şi sprijinite să muncească în condiţii decente', declară Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei 'Europa Digitală'

Înscrierile la programul 'Economia Socială on-line' se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-301.

Persoană de contact

Remus Lucuţ