COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 01:00 si 05:00 se va semnala Intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 75-85 km/h. in Județul Alba, Județul Sibiu, Județul Sibiu; COD PORTOCALIU: 20-02-2018 ora 23 Intre 23:20 si 02:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși izolat 100 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 20-02-2018 ora 22 Intre 22:00 si 04:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 80-90 km/h in Județul Caraş-Severin;

5 decembrie 2016

Campania 'Student bun de Crăciun' a Universităţii din Bucureşti a ajuns la cea de-a VII-a ediţie

Asociaţiile studenţeşti din cadrul Universităţii din Bucureşti continuă şi în anul 2016 campania caritabilă 'Student bun de Crăciun', prin care zeci de copii, precum şi persoane nevoiaşe beneficiază de daruri în alimente, dulciuri, jucării şi alte donaţii.

Campania 'Student bun de Crăciun', aflată la cea de-a VII-a ediţie, reuneşte mai multe evenimente de factură socială şi caritabilă, organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, printre care: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea şi împărţirea cadourilor pentru persoanele nevoiaşe.

Şi în acest an, mai multe asociaţii studenţeşti din cadrul UB şi-au făcut publice campaniile umanitare pe care le desfăşoară:

ASUB te face Moş Crăciun

Asociaţia Studenţilor Universităţii din Bucureşti (ASUB) veghează anul acesta copiii de la Centrul Sfânta Macrina din Bucureşti. Acest centru adăposteşte 30 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani care nu au avut parte de o viaţă frumoasă alături de familiile lor, confruntându-se la vârste fragede cu abuz, neglijenţe şi abandon.

În perioada 6-16 decembrie 2016, studenţii au posiblitatea de a face o faptă bună prin donaţiile ce pot consta în jucării, hăinuţe, cărţi şi alimente. În acest sens, în fiecare cămin al Universităţii din Bucureşti se amenajează cutii unde aceştia pot face cadouri către cei nevoiaşi.

De asemenea, pentru a aminti studenţilor că zâmbetul nu trebuie să lipsească de pe buzele nimănui, ASUB va organiza şi un spectacol caritabil de Stand-Up & Improv Comedy, iar toate donaţiile vor merge direct la Centrul Sfânta Macrina.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate https://www.facebook.com/events/231516830617805/.

'Santa for a Day'

Asociaţia Studenţilor din Administraţie şi Afaceri (ASAA) organizează pe 5 decembrie 2016 spectacolul caritabil 'Santa for a day!', cu dans şi colinde interpretate de tineri studenţi cu un talent deosebit, urmat de un after-party. Evenimentul va avea loc în ArenA Pub, începând cu ora 19:30, iar accesul în incinta localului se va face pe baze unei taxe de minim 5 lei.

Scopul acestui proiect îl reprezintă strângerea de fonduri necesare pentru ajutorarea copilaşilor centrului de plasament Pinocchio. În funcţie de suma acumulată, echipa ASAA va achiziţiona lucrurile de care au nevoie copilaşii. Printre obiectivele asociaţiei, se număra şi socializarea între cadrele didactice şi studenţi, amplificarea spiritului de solidaritate precum şi crearea de parteneriate.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate https://www.facebook.com/events/1246802615385203.

'Operaţiunea Moş Crăciun'

Asociaţia Studenţilor Biologi (ASB) demarează şi anul acesta campania 'Operaţiunea Moş Crăciun', cu scopul de a colecta fonduri/donaţii în vederea achiziţionării de rechizite, jucării, dulciuri şi distribuirea acestora către aproximativ 50 de copii din cadrul Centrului de Plasament Pinocchio, situat în Bucureşti, Sectorul 3.

Perioada de donaţii este 5 -15 decembrie, în incinta Facultăţii de Biologie la sediul Asociaţiei Studenţilor Biologi, situat la subsol, Splaiul Independenţei, nr. 91-95, Sector 5, Bucureşti, iar pe 18 decembrie se vor împărţi darurile copiilor din Centrul de Plasament Pinocchio.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate https://m.facebook.com/events/1803380919945162?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&aref=3&ref=bookmarks.

Elsa Christmas Charity

În perioada 5-16 decembrie, Asociaţia Studenţilor în Drept (ELSA) invită studenţii şi toţi oamenii mărinimoşi să doneze haine, cărţi, jucării, bani şi alte cadouri pentru a fi dăruite copiilor nevoiaşi. Voluntarii asociaţiei primesc donaţii zilnic, între orele 08:00 - 20:00, în faţa Aulei Magna a Facultăţii de Drept (Bd. Kogălniceanu, nr. 36-46).

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate https://www.facebook.com/events/176095242856426/.

'Fii şi tu un spiriduş!'

Asociaţia Studenţilor Fizicieni a Universităţii din Bucureşti (ASF-UB) organizează pe 13 decembrie petrecerea cu scop caritabil 'Fii şi tu un spiriduş!'. ASF-UB invită toţi spiriduşii care vor să aducă spiritul Crăciunul în sufletele copiilor defavorizaţi să se implice, iar toţi banii obţinuţi din donaţii vor merge către o casă de copii.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la bufetul Facultăţii de Fizică, Universitatea din Bucureşti.

'Dăruieşte un zâmbet'

Asociaţia Studenţilor Geografi (ASG) îşi propune ca şi în acest an să desfăşoare campania caritabilă 'Dăruieşte un zâmbet', campanie ce are ca scop ajutarea copiilor şi a oamenilor mai puţin norocoşi. Studenţii care doresc să contribuie şi să ajute printr-o donaţie, o pot face în perioada 12-17 decembrie 2016.

Pe durata campaniei va fi amplasat un stand cu produse de vânzare handmade în incinta Facultăţii de Geografie, va fi organizat un concert de colinde şi o piesă de teatru pe tema Crăciunului, iar la final va avea loc o petrecere caritabilă.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate https://www.facebook.com/AsociatiaStudentilorGeografi/?fref=ts.

Serata de Crăciun

'Serata de Crăciun', proiect caritabil al Asociaţiei Studenţilor la Istorie 'Dacia', este o campanie amplă de strângere de fonduri, în scopul achiziţionării de cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament 'Pinocchio Nr. 2'. Acest proiect se întinde pe durata mai multor săptămâni, în care vor fi desfăşurate diferite activităţi pe bază de donaţii din partea studenţilor şi profesorilor Universităţii.

Până pe 8 decembrie este amplasat în Facultatea de Istorie un stand cu prăjituri de casă, ceaiuri, cafele, felicitări şi diferite accesorii handmade (brăţări, coliere, cercei, papioane etc.) care se pot procura pe baza unei donaţii.

Luni, 5 decembrie va fi împodobit bradul în Facultatea de Istorie, la parter, împreună cu studenţii.

Pe 6 decembrie va fi organizată o licitaţie caritabilă, la ceainăria 'La un ceai', începând cu ora 18:00. Aici se poate licita pentru diferite produse handmade, articole vestimentare, accesorii, obiecte de artă etc. Studenţii vor avea reducere la ceaiuri.

Miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 18:00, va fi organizată o seară de film, găzduită de Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr'. Spectatorii vor primi ceai şi popcorn, iar intrarea se va face pe bază de donaţie.

Joi, 8 decembrie, începând cu ora 22:00, va avea loc o petrecere caritabilă, în Club Hangover. De asemenea, intrarea se va face în baza unei donaţii pentru cei mici.
Pe 12 decembrie va avea loc ultimul eveniment din cadrul proiectului. Copiii din Centrul de Plasament vor veni la Facultatea de Istorie, unde Moş Crăciun le va oferi cadourile!

Campania SMILE

În perioada 21 noiembrie - 9 decembrie, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (ASLS) demarează proiectul SMILE, cu scopul de a sprijini şi a aduce un zâmbet pe buzele copiilor din Spitalul 'Lacul Bucura', care suferă de diferite boli.

Astfel, în intervalul orar 10.00-18:00, la standurile din Pitar Moş şi Edgar Quinet, se pot dona bani, jucării, articole vestimentare, rechizite sau orice alt obiect ce ar putea fi de folos unui copil. În schimbul donaţiei, voluntarii ASLS vor oferi la alegere cafea, ceai, ciocolată caldă, obiecte handmade precum semne de carte, origami şi multe altele.

Pe 7 decembrie are loc petrecerea SMILE, pentru a intra cu adevărat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Simbolica taxă de intrare în valoare de 10 lei se va adăuga la suma totală a donaţiilor.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate https://www.facebook.com/aslsro/photos/a.10150348546903722.342802.309532003721/10154238636143722/?type=3&theater.

Campania umanitară 'Artă-n dar'
În perioada 11-15 decembrie, Asociaţia Studenţilor la Matematică şi Informatică (ASMI) organizează o serie de evenimente umanitare în vederea strângerii de fonduri, ce vor fi donate unui caz social.

Astfel, sunt programate 5 evenimente:

Workshop de dans - 11 decembrie, ora 14:00, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti
Seara de Teatru - 12 decembrie, ora 19:30, Teatrul Evreiesc de Stat

Seara de Stand-up - 13 decembrie, ora 20:00, Arena Pub

Seara de muzică - 14 decembrie, ora 20:00, Grill Pub

Seara de Boardgames - 15 decembrie, ora 20:00, Sufrageria cu Jocuri

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate

Concertul caritabil de colinde 'După Datini, Colindăm'

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă 'Justinian Patriarhul' a Universităţii din Bucureşti organizează cea de-a şasea ediţie a concertului caritabil 'După datini, colindăm'.

Concertul va avea loc miercuri, 14 decembrie 2016, începând cu ora 18:00, în incinta Bibliotecii Naţionale a României (Bd. Unirii, nr. 22).

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi organizează acest concert începând cu anul 2011, la final de an, în perioada postului Naşterii Domnului. Suma obţinută cu această ocazie a fost folosită pentru a oferi diverse bunuri (alimente, jucării, haine) unor asociaţii social-filantropice care au ca scop ajutorarea persoanelor defavorizate sau cu probleme medicale.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate a-Studenţilor-Teologi-Ortodocşi-113251275371709/.