Comunicat de presă - Prefectura Suceava

 •  Comunicate
109 afişări

În perioada 17 - 23 octombrie 2016, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania națională 'Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane', ce constă într-o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie - Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

441d57cc-9666-4ea8-abdb-8d92d8114ac6

În acest sens, astăzi, 18 octombrie 2016 a avut loc la sediul Instituției Prefectului — județul Suceava întâlnirea semestrială a echipei interinstituționale pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, ocazie cu care a fost subliniată importanța Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, sub sloganul 'Traficul de persoane poate fi prevenit !'.

La întâlnire au participat reprezentanții Instituției Prefectului — județul Suceava, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Poliției Locale Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Tribunalului Suceava, Asociației SEVA, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și reprezentanții Consiliului Județean Suceava.

Cu acest prilej, ANITP a anunțat și rezultatele campaniei online de informare și sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă 'Mânuțe fericite, NU mânuțe chinuite !', derulată în parteneriat cu Asociația 'Telefonul Copilului' (ATC), în perioada 16.06.2016-16.09.2016. În cadrul sedintei au fost înmânate diplome de merit Institutiei Prefectului Suceava, Asociației SEVA, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Colegiului National 'Petru Rareș' Suceava pentru implicarea activă în campania menționată. Mesajele campaniei au fost afișate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4000 de utilizatori.

Acestea au atras peste 1600 de aprecieri, 1030 de distribuiri și 85 de comentarii.

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali și neguvernamentali, numeroase campanii și activități de prevenire la nivel național.

'Implicarea întregii societății civile în lupta împotriva traficului de persoane rămâne unul din dezideratele importante ale Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane', a declarat la finalul ședinței doamna subcomisar de poliție Liliana Orza, coordonatorul Centrului Regional Suceava.

Biroul de presă al Instituției Prefectului — județul Suceava

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe