COD GALBEN: 25-05-2020 ora 17 Intre 17:40 si 18:30 se va semnala frecvent grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice in Județul Cluj; COD GALBEN: 25-05-2020 ora 17 Intre 17:40 si 18:20 se va semnala frecvent - grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula 20...25 l/mp in Județul Prahova, Județul Buzău; COD GALBEN: 25-05-2020 ora 17 Intre 17:25 si 18:00 se va semnala frecvent - grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula 20...25 l/mp in Județul Giurgiu; COD GALBEN: 25-05-2020 ora 17 Intre 17:00 si 18:30 se va semnala frecvent - grindină de mici dimenisiuni și descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp in Județul Arad, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 25-05-2020 ora 16 Intre 16:35 si 18:00 se va semnala frecvent - grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp in Județul Olt; COD GALBEN: 25-05-2020 ora 16 Intre 16:20 si 18:00 se va semnala frecvent - grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp in Județul Braşov, Județul Harghita;

Senatul Imposturii: Partidele vechi apără plagiatorii şi infractorii

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor consideră că prin ultimele decizii ale Senatului României actualii parlamentari au demonstrat încă o dată că preocuparea lor este protejarea infractorilor şi nu reprezentarea corectă a cetăţenilor României.

Prin votul de luni, cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educaţiei naţionale a fost respinsă. Astfel, plagiatorii de doctorate primesc un nesperat sprijin, universităţile căpătând mai multă autonomie, iar CNADTCU fiind scos din calcule şi devenind doar instanţă de apel. Votul a fost covârşitor în favoarea modificării Legii în acest sens, 90 de senatori votând pentru şi doar 12 împotrivă. Lista celor care au votat această 'ordonanţă a plagiatorilor' poate fi regăsită aici: http://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=e2775c77-7d57-4df7-aecd-ce22a6b765f7.

Totodată, marţi, 11 octombrie 2016, Comisia juridică a Senatului a modificat OUG 24/2016 stabilind că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiintifică sau invenţie faţă de reducerea de 20 de zile indiferent de numarul cărţilor scrise în inchisoare, asa cum hotărâse Guvernul României.

Atât protejarea plagiatorilor cât şi ajutorul dat infractorilor din închisori sunt noi dovezi ale faptului că vechile partide sunt nişte organizaţii care promovează IMPOSTURA. Preocuparea acestora este acoperirea infracţiunilor, fie că vorbim de furt intelectual sau de subterfugii pentru a scăpa de închisoare.

Ambele exemple sunt cazuri tipice ale înfrăţirii toxice dintre PSD şi PNL, aparent adeversari politici: la votul privind plagiatele, au votat şi 12 senatori liberali din cei 30 prezenţi, in ciuda faptului ca în sedinta Biroului Politic National al PNL care a avut loc luni se decisese ca votul va fi "împotriva". Totodată, patru senatori PNL s-au abţinut, iar doi nu au votat.

În ceea ce priveşte votul din Comisia juridică în favoarea deţinuţilor care scriu cărţi, raportul a obţinut unanimitatea membrilor prezenţi.

'Este încă o dovadă că partidele vechi mimează opoziţia şi că adevărata schimbare a politicii româneşti se poate face doar cu oameni noi, din partide noi. PSD, PNL şi restul partidelor vechi apără plagiatorii şi infractorii.

În decembrie, trebuie să ne apărăm de ei', a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PACT şi candidat independent la Camera Deputaţilor.

*** PACT reuneşte 'tinerii' - nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toţi cetăţenii care încă mai cred în şansa unui viitor mai bun pentru România şi îşi asumă responsabilitatea de a acţiona împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru şi militează pentru responsabilizarea şi implicarea cetăţenilor în formularea şi punerea în practică a soluţiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic şi axat pe nevoile comunităţii. Proiectul de ţară asumat este atingerea într-o generaţie a nivelului mediei UE pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acţiune, Comunitate, Transparenţă. Într-un cuvânt: PACT.