Comunicat de presă - Turneul Internaţional de Bowling din România IBIBO 2016 aşteaptă 100 de jucători străini în competiţie

" Participă jucători din top 10 EBT: Paul Moor, nr. 7 în clasament, aflat în premieră în România, şi Thomas Larsen, nr. 10
" În competiţie sunt înscrişi aproximativ 50 de români, dintre care 12 fac parte din lotul naţional lărgit de bowling
" Premiile puse în joc sunt de 27.000 de euro, cea mai mare valoare de până acum

Bucureşti, 11 octombrie 2016 - IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfăşurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide competiţia la IDM Club Bucureşti, cu 150 de jucători înscrişi, din 15 ţări. Dintre aceştia, aproximativ 100 de jucători sunt străini.

La cea de-a şaptea ediţie IBIBO, care se desfăşoară în intervalul 08 - 16 octombrie 2016, sunt puse în joc premii de peste 27.000 de euro, cea mai mare valoare oferită până acum.

"Vom asista anul acesta la o ediţie cu un nivel tehnic extrem de ridicat. Jucătorii înscrişi la IBIBO 2016 sunt foarte tehnici, iar ungerea pistelor, cu un pattern de tip sport, specifică celor mai renumite competiţii internaţionale, este foarte dificilă şi va creşte competitivitatea jocului. Spectacolul este deja o obişnuinţă la IBIBO, turneu care menţine România pe harta competiţiilor profesioniste de bowling. Iar anul acesta, cu atât mai mult, ne aşteptăm la o competiţie explozivă pe pistele singurului turneu internaţional de bowling din România, la care participă unii dintre cei mai buni jucători ai momentului," spune Marius Briciu, director IDM Club şi managerul echipei de organizare a IBIBO 2016.

În turneul din acest an sunt înscrişi numeroşi jucători de top, inclusiv britanicul Paul Moor, aflat pentru prima oară la o competiţie din România, ocupant al locului şapte în clasamentul European Bowling Tour (EBT). Thomas Larsen, jucător de origine daneză, numărul 10 în clasamentul EBT şi ocupantul locului secund la IBIBO 2015, participă şi la ediţia de anul acesta.

Printre cei mai importanţi jucători de bowling înscrişi la turneul IBIBO 2016 sunt şi campionii irlandezi Barry Foley şi Paul Stott, precum şi americanul Christopher Boyd.

Din România, şi-au anunţat participarea aproximativ 50 de jucători, dintre care 12 fac parte din lotul naţional lărgit de bowling. Favoriţii români în finala din acest an a competiţiei sunt Cătălin Gheorghe, Marius Bălan, Lucian Paraschiv şi David Orlanda. Anul trecut, trei români s-au clasat în primii opt jucători ai turneului pe poziţiile a şasea, a şaptea şi a opta, astfel: Lucian Paraschiv, Romeo Gagenoiu, respectiv Victor Dumitraşcu.

Câştigătorul IBIBO 2016 este premiat pe 16 octombrie, la IDM Club Bucureşti

Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are două categorii de participanţi: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), în funcţia de media de joc a fiecărui participant. În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în ceea ce priveşte clasa jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice.

Finala turneului IBIBO va avea loc duminică, 16 octombrie, începând cu ora 19:30 şi va fi transmisă în direct de Sport.ro. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului, care va putea fi urmărit şi pe pagina oficială a competiţiei http://idmclub.ro/ibibo/.

Lista partenerilor şi susţinătorilor IBIBO 2016 cuprinde următoarele companii: Kegel, Sivissidis team, First Advertising. Anul acesta, în preajma competiţiei IBIBO 2016, producătorul de bile Storm lansează două modele noi: Phaze II şi Street fight.

Despre IDM Club, centrul de bowling

Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generaţie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent în IDM Club a fost instalat de reprezentanţii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) şi aprobat WTBA şi ETBF pentru organizarea de competiţii internaţionale.

Mai multe informaţii despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open puteţi găsi pe pagina oficială a competiţiei: http://idmclub.ro/ibibo/

Diana Drinceanu
PR Consultant