Comunicat de presă - Deputat PSD Ana Birchall

 •  Comunicate
81 afişări

Ana Birchall: Prin intrarea în vigoare a Convenției de la Istanbul România mai face un pas important în combaterea flagelului violenței

f1c87207-ba20-4260-be3e-c9a6baa429cb

Astăzi, 1 septembrie, intră în vigoare în România, Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută sub denumirea de Convenția de la Istanbul. România este una din primele țări care, prin votul din Parlament, au ratificat Convenția de la Istanbul prin care se obligă să schimbe legile, să introducă politici publice mai cuprinzătoare și să aloce resursele necesare pentru a preveni și a lupta împotriva violenței de orice fel împotriva femeilor și, implicit, a copiilor. Inițiativa a fost susținută de UNICEF în România și a fost introdusă de deputatul Ana Birchall, reprezentant al Legislativului român la Consiliul Europei pe problema prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall, a salutat intrarea în vigoare în România a Convenției de la Istanbul și a precizat că lupta împotriva flagelului violenței de orice fel, domestică, psihologică, fizică, economică, reprezintă un corolar al eforturilor tuturor factorilor de decizie din societate:

'Prin intrarea în vigoare a Convenției de la Istanbul România mai face un pas important în combaterea flagelului violenței. În calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, unul dintre principalele mele obiective a fost semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Astăzi, văd acest obiectiv împlinit, însă suntem abia la începutul anevoiosului drum pentru eliminarea violenței din societatea noastră.

De aceea, grupul de lucru pe care l-am inițiat la Comisia pentru afaceri europene — împreună cu UNICEF, ca principal partener, și alături de reprezentanți ai Guvernului, ai societăți civile și ai ambasadelor în România — sper să reprezinte un motor important în implementarea principalelor priorități de modificare a legislației românești pentru armonizarea cu principiile Convenției de la Istanbul.

Este necesar un efort susținut din partea tuturor celor implicați în acest grup de lucru pentru ca propunerea mea privind declararea anului 2017 ca 'Anul fără violență' în România să prindă contur și să ducă la ameliorarea acestei situații. Numai împreună putem spune cu adevărat un NU hotărât împotriva violenței, unindu-ne toate forțele în lupta pentru eliminarea acestui flagel din societatea noastră', a declarat președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ana Birchall.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe