Curs de formare - 'Promovarea nediscriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice'

În perioada 22 -28 august 2016, Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială a organizat 3 Cursuri de formare cu tema 'Promovarea nediscriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice' la Complexul Hotelier Eden, Predeal. Cursurile au fost realizate în cadrul proiectului 'Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării şi a marginalizării grupurilor vulnerabile', PEH 082, implementat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi cu Asociaţia SM Speromax Alba.

Astfel, în perioada 22 - 25 August 2016 la curs au participat 51 de membrii, reprezentanţii instituţiilor publice, repartizaţi în 2 grupe, iar în perioada 25 - 28 August 2016 au participat 20 de membrii, reprezentanţii societăţii civile.

Cursul teoretic a avut 2 componente: una de formare privind fenomenul discriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice şi cea de-a doua componentă de formare privind noţiuni de incluziune socială şi reducere a marginalizării grupurilor vulnerabile.

Participanţii au considerat că:
- 'Pe mine personal, m-a ajutat foarte mult să îmi reamintesc sau să reconştientizez anumite moduri sau tipuri de discriminare pe care uneori le practicam şi eu într-un mod latent fără să îmi dau seama şi poate chiar trăiam într-o normalitate firească cu toate lucrurile astea', participant.

- 'Consider că este un prim pas în colaborarea inter-colegială şi inter-instituţională', participant.

Proiectul 'Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării şi a marginalizării grupurilor vulnerabile' îşi propune ca printr-o abordare integrată a serviciilor oferite populaţiei vulnerabile să reducă marginalizarea socială şi să crească cunoştinţele, înţelegerea, acceptarea şi respectul pentru minorităţi a reprezentanţilor administraţiei publice locale şi este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în cadrul Apelului COERENT. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni.

Valoarea finanţării este de 206.877,26 Euro.