A doua ediţie a FESTIVALULUI AMBASADELOR 'Open your Culture': explorează lumea din propriul oraş, 29 august - 4 septembrie 2016

O conversaţie spectaculoasă despre multiculturalitate

World Music, Word Art & Traditions, World Food

Comunicat de presă: Asociaţia ESCU, 25.08.2016, Bucureşti

Evenimentul FESTIVALUL AMBASADELOR sărbătoreşte în toamna acestui an a doua ediţie de spectacol şi experienţe culturale inedite din toate colţurile globului, în perioada 29 august - 4 septembrie, chiar de la km 0 al Bucureştiului: Centrul expoziţional ROMEXPO, Teatrul Naţional Bucureşti şi Cinema Muzeul ţăranului Român - Studioul 'Horia Bernea'.

Anul acesta Festivalul Ambasadelor stă sub semnul tematic al Familiei, alături de misiunile diplomatice, consulate, institutele culturale şi organizaţii multiculturale din România, organizatorii vor oferi publicului o incursiune fascinantă şi plină de culoare în căutarea autenticităţii şi originalităţii care stau la baza relaţiilor dintre culturi, elemente definitorii care ne aduc mai aproape şi nasc poveştile dintre noi.

Astfel, timp de o săptămână vor avea loc, în trei spaţii din inima Bucureştiului, mai multe serii de evenimente, expoziţii şi momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinaţie a culturii internaţionale, reprezentată printr-un ansamblu expoziţional ce propune o experienţă culturală panoramică.

Programul cuprinde concerte din categoria world music, dansuri tradiţionale, expoziţii etnografice, cinematografie internaţională, world food market, artizanat, ateliere de storytelling şi de ceremonii culturale tradiţionale, expoziţii de fotografie, de veşminte populare, proiecţii, meşteşuguri şi obiceiuri de pe întreg mapamondul, teatru, ambasada cu activităţi şi poveşti multiculturale destinate copiilor şi workshop-uri captivante care surprind obiceiuri tradiţionale.

STRUCTURA FESTIVALULUI

TEATRUL NAŢIONAL BUCUREşTI - Zona indoor de World ART (29 august - 4 septembrie, program de vizitare între orele 16:00 - 20:00): expoziţii internaţionale de artă contemporană şi tradiţională, ceremonii culturale.

"L'etranger": concept expoziţie de artă tradiţională: instalaţii multimedia, fotografie, ilustraţii, live theatre performance, artizanat etnografie şi patrimoniu internaţional; ceremonii şi ateliere culturale tradiţionale.

CINEMA MUZEUL NAŢIONAL AL ŢĂRANULUI ROMÂN - Studioul 'Horia Bernea' - World Cinema (program 31 august - 3 septembrie): proiecţii de filme cu tematică internaţională din peste 12 ţări, multe dintre filme fiind prezentate în premieră în România.

Centrul expoziţional ROMEXPO - Zona outdoor de Word Bazaar (program 2, 3 şi 4 septembrie, între orele 15:00-22:00)

* Spectacole live cu tematică internaţională de muzică, dans, live performance şi proiecţii

* Standuri de prezentare ale ambasadelor cu expoziţii de artizanat, artă şi cultură tradiţională, obiecte de patrimoniu, specialităţi culinare, meşteşugării, produse reprezentative fiecărei ţări;

* Live cooking show: restaurante cu diferite specifice culinare, care se vor întrece să ofere show-uri culinare ce vor promova diversitatea gastronomică mondială

PARTICIPANŢI:

Festivalul Ambasadelor se adresează publicului larg, intrarea va fi liberă la toate momentele din cadrul festivalului.

Organizatorii sunt onoraţi să anunţe participarea următoarelor ambasade, consulate, institute culturale şi organizaţii internaţionale: Africa de Sud, Algeria, Argentina, Armenia, Biroul de Informare al Parlamentului European din România, Centrul Cultural European Româno-Panarab, China şi Institutul Confucius, Cipru, Congo, Coreea de Sud şi Asociaţia Culturală Sarang Hanguk, Cuba, Emiratele Arabe Unite, Italia şi Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", India şi Centrul Cultural Rabindranath Tagore, Indonezia şi Centrul Cultural Indonezian, Iordania, Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru", Lituania, Malaezia, Maroc, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Palestina, Peru, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Republica Moldova, Rusia şi Centrul Rus de ştiinţă şi Cultură, Siria, Spania, Turcia, Turkmeninstan, Ungaria, Uruguay, Yemen, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Ansamblul ELLAS (Grecia), Asia Fest, Ambasada Poveştilor din Transilvania şi, desigur, ţara gazdă, România, care va avea propriul program cultural.

FESTIVALUL AMBASADELOR a debutat în anul 2015 cu tema "Around the world in one city". Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul este un eveniment cu un concept unic în peisajul cultural românesc, ce contribuie la sporirea prestigiului şi atractivităţii capitalei României, promovând diversitatea culturală şi arta mondială pe o scenă unică.

Mai multe informaţii despre Festival şi despre programul evenimentului sunt disponibile:

Despre Festivalul Ambasadelor

Festivalul este un eveniment produs şi marca Asociaţia ESCU, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, organizat cu patronajul Ministerului Afacerilor Externe, precum şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, Teatrului Naţional Bucureşti, Muzeului Naţional al ţăranului Român.

Partener de organizare: Arena Events, Romexpo, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Partener de Comunicare: McCann PR Romania

Parteneri: BMW, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC Romania, Romexpo, Avon, Vinarte, IBIS Hotels

Parteneri media: Intact Media Group, Radio ZU, Romania TV, Bucureşti FM, Agerpres, Cannes Lion Romania, Love & Lobby, RFI, Forbes, Radio România Cultural, Jurnalul Naţional, Romania-Insider.com, City Compass, Adevărul, Şapte Seri, Kooperativa 2.0.

Contact:

www.asociatiaescu.ro