Noul Partid Mişcarea Populară (PMP), rezultat în urma fuziunii cu UNPR, are, la nivelul judeţului Sibiu, o structură teritorială, umană şi materială mai puternică, necesară în bătăliile electorale viitoare. În urma fuziunii din judeţul Sibiu, PMP are 48 de consilieri locali, 2 viceprimari de comună şi un viceprimar de oraş (Ocna Sibiului- Dragoş Iulian Bunaciu).

Împreună, cele două partide au adunat la alegerile locale aproximativ 10.000 de voturi (7823 voturi PMP, 2016 voturi UNPR), ceea ce înseamnă peste 6% din sufragiile sibienilor.

Pentru alegerile generale de la sfârşitul acestui an, ţinta PMP Sibiu este obţinerea unui scor cu două cifre, de cel puţin 15%, un scor ambiţios, dar posibil. Un aspect extrem de important în asigurarea corectitudinii procesului electoral îl reprezintă faptul că, având un grup parlamentar consistent, de 42 de membri, PMP va avea dreptul să-şi desemneze reprezentanţi în toate secţiile de votare.

Organizaţia judeţeană PMP Sibiu va fi condusă în continuare de preşedintele PMP Diana Simona Popa. De asemenea, Virgil Dumitru Orlandea, fost preşedinte al organizaţiei judeţene UNPR, va fi prim vicepreşedinte PMP Sibiu. În structura de conducere au mai fost cooptaţi de la UNPR şi numiţi vicepreşedinţi ai PMP Florin Staicu şi Adrian Stroia. De asemenea, Ioan Adrian Cristea şi Radu Oţoiu, tot de la UNPR, au fost validaţi secretari executivi.

În perioada următoare, conducerea judeţeană va valida preşedinţii tuturor organizaţiilor locale din judeţ, în funcţie de scorul obţinut la alegerile locale din iunie 2016. De asemenea, va urma un amplu proces de selecţie a candidaţilor PMP Sibiu pentru alegerile parlamentare.

Biroul de presa PMP Sibiu