Comunicat de presă al PNL Diaspora privind întâlnirea cu basarabenii care vizitează România prin programul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, 'Cunoaşte-ţi ţara'.

Astăzi, 3 august, Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora şi Marian Zlotea, secretarul general al PNL Diaspora şi secretar general adjunct PNL, au întâmpinat, la sediul central al Partidului Naţional Liberal, un grup de 100 de basarabeni, veniţi prin programul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, 'Cunoaşte-ţi ţara'.

Cu această ocazie, cei doi reprezentanţi ai PNL Diaspora au prezentat principiile şi valorile Partidului Naţional Liberal, istoria acestui partid, o istorie care este şi a fost întotdeauna legată de Basarabia, PNL fiind partidul politic care a înfăptuit Unirea.
Totodată, Viorel Badea a prezentat câteva puncte ale Strategiei pentru Republica Moldova, iniţiată şi promovată de PNL, precum şi câteva propuneri din strategia de guvernare în relaţia cu Basarabia, elaborate şi susţinute de PNL Diaspora.

Marian Zlotea a amintit despre proiectul legislativ care va fi depus la începutul sesiunii parlamentare, la iniţiativa senatorului Viorel Badea cu susţinerea întregului grup parlamentar al PNL, prin care se doreşte simplificarea procedurilor privind redobândirea cetăţeniei române pentru basarabeni şi scurtarea duratei de obţinere a acesteia la maximum 45 de zile. Marian Zlotea a accentuat faptul că această perioadă a fost stabilită după modelul altor state europene care ştiu să faciliteze şi să acorde urgent redobândirea cetăţeniei, nu să pună bariere celor care doresc acest lucru.

Senatorul Viorel Badea i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la Palatul Regal şi să prezinte un ultim omagiu Reginei Ana a României. 'Este important să fim prezenţi la Palatul Regal pentru a omagia o mare personalitate a istoriei noastre. Nu trebuie să uităm niciodată că istoria noastră este una comună. Totodată nu trebuie să uităm că Regalitatea a înfăptuit Marea Unire din 1918', a mai adăugat Viorel Badea.

Departamentul de comunicare al PNL