COD GALBEN: 22-06-2021 ora 10 Intre instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 23 iunie se va semnala val de căldură și disconfort termic accentuat COD GALBEN: 23-06-2021 Intre 07:10 si 09:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita;

30 iulie, Ziua mondială de luptă împotriva traficului de persoane

Astăzi, 30 iulie 2016, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva traficului de persoane, ADRI - Asociaţia Femeilor Românce din Italia, şi Ebano Onlus  - Proiectul "Lumina" exprimă profunda îngrijorare în legătură cu informaţiile semnalate de "La Stampa", "La Repubblica" (29.07.2016), Thomson Reuters Foundation News (21.07.2016) şi "Avvenire" (15.07.2016) privind situaţia românilor.

Gravele încălcări ale drepturilor omului la care sunt supuse mii de femei din România, minori neînsoţiţi, adolescente/i în ţară şi în străinătate, exploataţi din punct de vedere al muncii şi/sau sexual, provoacă indignarea cea mai profundă, motivându-ne şi mai mult în lupta împotriva traficului de persoane care stă la baza colaborării asociaţiilor noastre.

"Fenomenul traficului de persoane este dramatic şi foarte difuz. Estimările indică 1.200.000 de victime în lume, unul din cinci fiind copii sau adolescenţi, însă cifrele reale sunt mult mai mari. Recentele date oficiale vorbesc despre 15.846 victime confirmate sau suspectate ale traficului în Europa, din care 15% minori. În Italia, 1.125 de persoane sunt cuprinse în programe de protecţie, 7% dintre ele fiind minori, comunică "La Stampa", 29.07.2016.

Solicităm autorităţilor italiene şi române să se activeze şi mai mult pentru prevenirea acestor fenomene şi pentru protejarea categoriilor vulnerabile şi expuse riscului.

Convinse fiind că menţinând vie atenţia publicului faţă de aceste crime revoltătoare, reprezentând astfel primul pas pentru a le putea contracara, facem apel la mass-media să continue să pună în evidenţă astfel de informaţii.

Silvia Dumitrache
Preşedinte Associazione Donne Romene in Italia - ADRI