Comunicat de presă - Platforma Unionistă Acțiunea 2012

 •  Comunicate
78 afişări

Basarabenii ajung în toată țara

ef86555e-236f-4651-8b62-f5bbc6af4556

După București și Timișoara, mari grupuri de basarabeni vor ajunge la Cluj și la Iași. 250 de participanți la programul 'Cunoaște-ți Țara' care vor vizită pentru prima dată Clujul vor fi întâmpinați joi chiar de primarul orașului, Emil Boc, la ora 13:00, la Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central 'Simion Bărnuțiu'. Alți 250 de basarabeni vor ajunge la Iași vineri, unde oficialitățile municipiului le vor adresa un mesaj de bun venit la ora 11:30, în Sala Mare a Primăriei Iași.

'Programul national 'Cunoaste-ți Țara' înlesnește accesul basarabenilor la realitățile din România. Vizitele prin marile orașe ale țării le vor permite acestora să își formeze propriile păreri despre standardele de viață din partea aceasta de Prut, despre atracțiile turistice, despre obiectivele istorice, despre viața cotidiană a celor pe care îi întâlnesc și îi întâmpină. Ne bucură faptul că basarabenii își doresc să ajungă la Iași, pe urmele lui Mihai Eminescu, ne bucură că vor să viziteze Clujul, al doilea centru universitar din țară', a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Miercuri, 20 iulie, 50 de basarabeni care s-au aflat pentru prima oară în Banat, au participat la hramul Mănăstirii 'Izvorul lui Minor' de la Românești, ctitorită de Miron Cristea, primul patriarh al României. Grupul a fost condus din Timișoara la așezământul religios chiar de Înaltpresfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. La intrarea în mănăstire, înainte de a trece podul peste Bega, mitropolitul a propus celor prezenți să își imagineze pentru câteva clipe că au înainte Prutul și i-a îndemnat să îl treacă. După ce basarabenii au ajuns dincolo de pod, Mitropolitul a întrebat: 'A fost greu ?'. A adăugat apoi: 'Ce așteptați ?'.

'Suntem un neam, aparținem unei singure țări, numită dulcea Românie. Iubiți credincioși, Basarabia este istoria unei lacrimi pe obrazul patriei noastre românești. Ar trebui ca toți să facem ce ne stă în putință, prin cuvânt și prin rugăciune, să ștergem această lacrimă de pe obrazul patriei noastre. Am rămas singura țară din Europa care nu-și are toti fiii săi acasă. Încă mai avem o fiică dincolo de Prut. Iubiți frați basarabeni, vă îndemnăm să vă întoarceți la Patria-Mamă, dar să nu veniți singuri, ci să veniți cu zestrea lui Ștefan cel Mare, ca să întregim neamul și țara noastră', a mai spus Mitropolitul Banatului.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres