COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:15 si 09:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:00 si 06:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita;

COMUNICAT DE PRESĂ

620.000 euro investiţi de Dăruieşte Viaţă pentru condiţii occidentale în secţia de oncologie

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a renovat secţia de pediatrie oncologică, diabet şi boli rare, din cadrul Spitalului Clinic de Copii Braşov, cu 620.000 euro, bani strânşi prin platforma online Bursa de Fericire.

Când sistemul omoară copiii, noi le dăm o nouă şansă la viaţă!

Secţia a fost inaugurată oficial marţi, 29 noiembrie, de reprezentantele asociaţiei şi finanţatorii privaţi - Metropolitan Life Asigurări, Volumax Logistics SCS, Premium Aerotech, Duvenbeck Logistik, Ariston Thermo România, H&E Reinert, la Spitalul Clinic de Copii Braşov, alături de reprezentanţii instituţiei medicale.

'Implicarea noastră, a Asociaţia Dăruieşte Viaţa, la Spitalul de Copii Braşov arată că se poate şi în România, este un exemplu de bune practici pentru modernizarea unei instituţii medicale de stat, conform standardelor europene. Copiii bolnavi de cancer sunt trataţi, în România, în spitale cu toalete la comun, fiind supuşi unui risc de infecţii crescut. Am lucrat cu specialişti, am recompartimentat spaţiul, pentru a crea saloane de 2 şi 3 paturi, cu grup sanitar propriu, pentru a asigura circuitele prevăzute în protocoalele medicale, am folosit materiale de cea mai bună calitate, pentru a asigura condiţii optime de menţinere a igienei, iar designul are la bază terapia culorii, pentru a-i face pe copii să se simtă ca într-un mare loc de joacă. Aceasta este abordarea pe care o avem şi pentru construirea primului spital dedicat copiilor bolnavi de cancer, la spitalul Marie Curie, din Bucureşti: asistenţă medicală la standarde europene şi grijă pentru copii', a declarat presei Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Înaintea intervenţiei Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Secţia de oncologie de la etajul cinci a Spitalului Clinic de Copii din Braşov avea 25 de locuri în 12 saloane, fără grupuri sanitare proprii; cu mobilier învechit şi paturi din fier. Existau doar două grupuri sanitare pe secţie - unul pentru fete şi altul pentru băieţi. Aşadar, condiţiile pentru tratarea micuţilor bolnavi erau inadecvate, îngreunând procesul de recuperare.

'Mesajul nostru este simplu: când sistemul ne omoară copiii, prin lipsa de acces la servicii medicale de calitate, fiecare dintre noi poate să le dea o şansă la viaţă, prin implicare, printr-o donaţie cât de mică, prin susţinerea oamenilor profesionişti şi de bună credinţă care se luptă cu acest mecanism al morţii şi al indiferenţei. Aceasta este formula succesului care stă la baza proiectului nostru: strângem fonduri de la finanţatori privaţi, persoane particulare şi companii, colaborăm cu personal medical dedicate precum şi cu specialişti în domeniu, precum arhitecta Raluca Soaita, specializată pe domeniul medical, care a realizat proiectul pentru modernizarea secţiei din acest spital', a afirmat Oana Gheorghiu, vicepreşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţa.

'Proiectul de modernizare derulat de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, împreună cu sponsorii privaţi, ajută personalul medical în misiunea pe care o are: este mai uşor să îngrijeşti copiii şi şansele de recuperare cresc câtă vreme ai condiţii propice de primire a lor în spital', a spus managerul Spitalului Clinic de Copii Brasov, Liviu Muntean.

În urma implementării proiectului Asociaţiei Dăruieşte Viaţa, Secţia de oncologie a fost complet renovată şi recompartimentată, astfel încât fiecare dintre cele 12 saloane are grup sanitar propriu, mobilier nou, paturi medicale moderne, dintre care 10 - pentru cazurile grave - au acţionare electrică. Sala de mese a fost renovată complet şi mobilată, iar oficiul a fost dotat cu maşina automată de spălat vase. Camera de tratamente, camera de joacă şi cabinetele medicale au fost şi ele renovate şi dotate cu mobilier modern şi adaptat condiţiilor de menţinere a igienei în spital. Secţia are şi o sală de aşteptare prietenoasă, cu fotolii confortabile. Intreaga sectie respecta acum circuitele medicale, existând boxa de curăţenie, boxe separate pentru deşeuri medicale şi nemedicale. Calitatea lucrărilor şi a dotărilor permite ca timp de 10 ani de acum încolo, copiii care vor fi trataţi în această secţie vor fi mult mai bine îngrijiţi.

Strângerea de fonduri pentru acest spital a demarat în decembrie 2014, iar lucrările în martie 2016. La etajul 4, la secţia de boli genetice rare lucrările sunt în plină desfăşurare, astfel că estimăm că şi ele vor fi finalizate la începutul lunii ianuarie. Costul mediu a fost de 700 euro/ mp.

La Spitalul Clinic de Copii Brasov, au loc în fiecare an peste 800 de internări. Sunt internaţi copii diagnosticaţi cu: cancer, diabet, boli grave ale plămanilor. Spitalul este unul dintre cele şase centre din ţară unde se tratează fibroza pulmonară (cicatrizarea ţesuturilor pulmonare), care este cea mai răspândită boală genetică şi care necesită tratament în condiţii de izolare în camere curate.

În prezent, Asociaţia Dăruieşte Viaţa este într-o campanie susţinută de strângere de fonduri pentru a construi primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România, la spitalul Marie Curie, din Bucureşti. Fondurile se strâng de la persoane fizice, prin trimiterea unui SMS cu cuvântul 'Spital' la numărul 8844, precum şi de la companii, care sunt încurajate să doneze pentru această cauză şi suma aferentă scutirii a 20% din impozitul pe profit.

Proiectul de la Spitalul Clinic de Copii Braşov a fost derulat cu sprijinul Metropolitan Life Asigurări (partener special), precum şi al Volumax Logistics SCS, Premium Aerotech, Duvenbeck Logistik, Ariston Thermo România, H&E Reinert, Elmas, HTI Internaţional, Eldon, Preh România, Minus 22 (sponsori).