Comunicat de presă - DNA

•  Comunicate
122 afişări

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

a0f26786-d73c-491c-8219-f529c5cdbe4a

ABODI GHEORGHE, la data faptei consilier personal al directorului general al Administrației Naționale 'Apele Române', cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,

URZICĂ MIRCEA EUGEN, la data faptei consilier personal al directorului general al Administrației Naționale 'Apele Române', cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii iunie 2010, inculpatul Abodi Gheorghe, în calitate de consilier personal al directorului general al Administrației Naționale 'Apele Române', prevalându-se de influența avută asupra funcționarilor publici din conducerea instituției și asupra unor angajați din structurile subordonate, a pretins prin intermediul inculpatului Urzică Mircea Eugen și a primit direct, de la un om de afaceri, suma de 15.000 lei.

În schimbul banilor, inculpatul Abodi Gheorghe i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcționarii publici sus menționați să asigure cât mai repede plata facturilor emise de firma acestuia din urmă.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului Abodi Gheorghe, până la concurența sumei de 15.000 lei, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau