Google România, alături de Ministerul Educaţiei şi Edu Apps va invita la un eveniment dedicat impactului noilor tehnologii informaţionale asupra educaţiei, conferinţa 'Şcoala românească, la graniţa dintre tradiţie şi inovare prin tehnologie', care va avea loc joi, 30 iunie, la Ministerul Culturii (Ministerul Culturii funcţionează în spaţiul unde se afla şi Biblioteca Naţională a României, Bd. Unirii nr. 22, Bucureşti), Aula Ministerului Culturii, etajul 1, începând cu ora 09:30. Intrarea la Ministerul Culturii este cea de pe partea cu Teatrul de Operetă.

Evenimentul va reuni cei mai importanţi decidenţi din sistemul naţional de educaţie, specialişti în educaţie din zonă publică şi din partea companiilor şi ONG-urilor cu programe în domeniul educaţional, cadre didactice şi elevi pentru o dezbatere aplicată despre noile tehnologii digitale şi impactul lor asupra procesului de predare şi a formării profesionale a profesorilor. Totodată, evenimentul va conţine şi o serie de demonstraţii live şi exemple de bune practici pentru modul în care aplicaţiile digitale pot tranforma procesul de predare şi învăţare într-unul accesibil, dinamic şi interactiv.

Printre oficialii care au confirmat prezenta se număra Adrian Curaj - Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Marius-Raul Bostan - Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Corina Ioana Şuteu - Ministrul Culturii.

Agenda evenimentului va include teme precum:
ˇ Modele de succes ale politicilor educaţionale pentru formarea profesională continuă a profesorilor
ˇ Utilizarea progresului tehnologic şi internetului pentru creşterea accesului şi utilizării interactive a informaţiei
ˇ Sistemele de tip e-learning şi rolul lor în dezvoltarea competenţelor digitale