Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor BOERU DRAGOŞ-MARIAN şi CONSTANDACHE ADRIAN, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 18.10.2015, inculpatul BOERU DRAGOŞ-MARIAN, în calitate de membru şi reprezentant al Asociaţiei Sportive TNT Brothers, a organizat pe Aerodromul Clinceni, jud. Ilfov, un salt cu paraşuta, iar inculpatul CONSTANDACHE ADRIAN, în calitate de instructor autorizat, a participat la această activitate organizată fără respectarea prevederilor legale, ambii acceptând ca saltul să fie efectuat în condiţii periculoase - paraşutele nu deţineau certificat de navigabilitate, numitul F. D. A. nu deţinea licenţă de paraşutist valabilă în România, SC S.&P. SRL, SC S. C. SRL şi Asociaţia Sportivă TNT Brothers nu deţineau licenţă de operare şi certificat de operator aerian, aceeaşi asociaţie nefiind nici autorizată ca organizaţie de pregătire.

Activitatea sportivă organizată cu încălcarea prevederilor legale şi în lipsa condiţiilor de siguranţă s-a soldat cu decesul numitului F.D.A. care a efectuat saltul singur, în condiţiile în care nu deţinea licenţă valabilă în România şi a numitei N.A. care a efectuat saltul în tandem cu inculpatul CONSTANDACHE ADRIAN.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Cornetu.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL BUCUREŞTI