COD GALBEN: 26-08-2019 Intre 07:30 si 09:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Mureş, Județul Harghita;

E timpul pentru voluntariat european

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) organizează, în perioada 13-15 mai, la Predeal, EVS Camp, eveniment dedicat Serviciului European de Voluntariat (SEV). Parte a programului european Erasmus+, SEV le oferă tinerilor care au între 17 şi 30 de ani oportunitatea de a derula stagii de voluntariat într-o altă ţară.

În cadrul EVS Camp peste 100 de participanţi - tineri interesaţi de voluntariatul european, foşti voluntari europeni, coordonatori de voluntari, reprezentanţi de organizaţii active în voluntariat la nivel naţional sau european - se întâlnesc pentru a împărtăşi experienţe şi a învăţa împreună în cadrul celor peste 40 de ateliere pe teme relevante pentru SEV.

Evenimentul este organizat în contextul EVS 20 - campanie europeană de celebrare a 20 de ani de SEV - şi marchează, de asemenea, finalul proiectului EVSification, proiect derulat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu organizaţii din Polonia şi Slovacia şi care a pus accent pe calitatea proiectelor de voluntariat european.

***

Serviciul European de Voluntariat, parte a programului Erasmus+, le oferă tinerilor care au între 17 şi 30 de ani posibilitatea de a derula stagii de voluntariat într-o altă ţară. SEV a fost lansat la nivel european în anul 1996, iar până în prezent aproximativ 100.000 de tineri au derulat stagii de voluntariat internaţional.

Din 2007 până în prezent România a găzduit peste 2300 de voluntari internaţionali, iar în perioada 2007-2013 peste 700 de tineri din România au fost voluntari în alte ţări.