Comunicat de presă - Asociația 'Europa Digitală'

 •  Comunicate
77 afişări

Programul 'Economia Socială on-line', adresat ONG-urilor, a fost lansat în România, cu sprijinul Blugento

946f6d00-3322-45fb-9741-0e00144939cb

Granturi în valoare de 42.000 de Euro pentru organizațiile neguvernamentale

Asociația 'Europa Digitală' și Blugento lansează, în România, programul 'Economia Socială on-line', dedicat ONG-urilor și Întreprinderilor sociale, prin care se dorește găsirea unor soluții noi, inovatoare pentru unele probleme sociale, economice sau de mediu ale comunităților și satisfacerea nevoilor membrilor comunității care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectorul public sau privat.

Proiectul a fost inițiat în contextul adoptării, de către Parlamentul României, a Legii nr. 219 din 2015 privind economia socială, care are drept scop stimularea dezvoltării unui model alternativ de incluziune socială a grupurilor vulnerabile. Programul, derulat de Asociația 'Europa Digitală', are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-și dezvolte magazine on-line pentru economia socială, pe platforma Magento (care deține la nivel mondial o cotă de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a îmbunătăți condițiile de viață și de a oferi noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Pentru anul 2016, Asociația 'Europa Digitală' acordă un grant în valoare de 42.000 de Euro primelor 100 de ONG-uri care aplică la programul 'Economia Socială on-line' iar acestea vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piața din România (cu soluții de plată online cu cardul, curierat etc direct integrate). Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor și serviciilor create de către grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obținute se vor întoarce către aceste grupuri defavorizate.

'Scopul economiei sociale nu este obținerea de profit, așa cum se întâmplă în cazul economiei de piață, ci constă în creșterea condițiilor de viață și în oferirea unor de oportunități pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi inserția pe piața muncii sau valorificarea produselor și serviciilor realizate de aceștia. Așa cum sectorul public și sectorul privat au rolul lor într-o societate democratică, oferindu-le cetățenilor egalitate, respectiv profit și eficiență, România a înțeles, în sfârșit, importanța unui al treilea sector, și anume Economia socială, care atrage după sine valori extrem de importante pentru o societate civilizată, cum ar fi reciprocitatea și solidaritate. Legea adoptată, anul trecut, de Parlament este un pas înainte pentru toate ONG-urile din România, iar programul 'Economia socială on-line' le oferă acestora posibilitatea de a implementa magazine online perfect funcționale, menite să le ofere grupurilor vulnerabile locuri de muncă și să dezvolte servicii sociale pentru această categorie defavorizată', declară Remus Lucuț, președintele Asociației 'Europa Digitală'

'Prin acest Grant oferim acces la cea mai bună soluție tehnică existentă pe piață de e-commerce din România. Fără niciun cost de implementare, aceste ONG-uri vor avea oportunitatea să listeze în magazinele lor online produse primite ca donații din parteneriatele strategice. Practic, dăm posibilitatea și artistului sau micului producător de a-și promova produsele prin intermediul relației ce o au cu ONG-ul lor de suflet' declară Sandu Babasan, Country Manager Blugento.

Înscrierile la programul 'Economia Socială on-line' se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-301/.

Remus Lucuț

Președinte Asociația Europa Digitală

Transmite,

Dr. Tănase Tasențe

Director General Plus Communication

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres