Comunicat de presă - Organizația Salvați Copiii

•  Comunicate
126 afişări

Cornel Ilie, Oana Tache și Ioana Ginghină aleargă în echipa Salvați Copiii România la Semi-maratonul București, pentru o cauză nobilă

70fa130d-fa1f-4fcc-95bd-ce82e78eb88e

Cornel Ilie, Oana Tache și Ioana Ginghină se numără printre vedetele care vor alerga pentru echipa Salvați Copiii, în cadrul semi-maratonului OMV Petrom de pe 15 mai, ce va avea loc în Piața Constituției din Capitală.

Cornel Ilie, solistul trupei VUNK, va alerga 3,6 kilometri pentru copiii născuți prematur: 'De câteva luni sunt părinte și am devenit și mai sensibil atunci când vine vorba despre copii și neajunsurile lor. Vreau să cred că alergând pentru ei, de fapt, vom pune pe fugă problemele lor. Avem mai multe de învățat noi de la copii, decât ei de la noi.', a declarat artistul.

Oana Tache va concura la cursa populară din cadrul semi-maratonului București, din dorința de a le oferi copiilor din România un viitor mai bun: 'Alerg pentru copii și pentru viitor! Pentru șansa la viață a celor care merită mai mult, acum și mai târziu! Pentru că maternitățile trebuie dotate, nu abandonate. Pentru că putem schimba poveștile despre spitale care arată ca după al doilea război mondial și nou-născuți încălziți cu sticlele de apă caldă... Pentru bebelușii născuți prematur care merită condiții bune. România merită schimbarea! Donează! Implică-te!', a declarat vedeta.

Și actrița Ioana Ginghină aleargă în cadrul competiției, fiica sa fiind principala motivație: 'Atât timp cât aștepți ca schimbarea să înceapă cu cel de lângă tine, nu o să ajungem departe. Sunt de părere că schimbarea începe de la mine și eu trebuie sa fac ceva pentru ca lucrurile în această țară, pe care o iubesc și în care trăiesc, să se schimbe. Am ales să alerg în această cursă și să mă implic pentru ca gestul meu sa-i molipsească și pe alții și împreună să avem o Roma^nie frumoasă și civilizată!', a mărturisit vedeta.

Îndrăgita cântăreață Ana Baniciu, o împătimită a sportului, va concura la semi-maraton, cea mai lungă cursă din competiție, de 21 de kilometri. 'Îmi place să ajut, îmi place să alerg și să mă implic. Așadar, abia aștept data de 15 mai, când o să alergăm împreună pentru viitor și pentru copiii care au nevoie de noi!', a spus artista.

George Călin și Doru Todoruț, cei doi membri ai formației Deepcentral, vor alerga la cursa de 3,6 kilometri, pentru a susține cauza Salvați Copiii. 'Susțin orice este legat de copii, dacă pot pune umărul pentru a ajuta o viață, o fac cu tot sufletul. Haideți să fim mulți pe 15 mai, împreună cu cei de la Salvați Copiii, pentru a oferi o șansă la viață sufletelor care se grăbesc să vină pe lume.', a explicat George Călin.

'Un copil nu este o opțiune. El este un adult în devenire, o speranță, un vis, atât al părinților, cât și al societății. ?i Einstein a fost copil cândva. Voi lupta mereu pentru copii, pentru a avea ce merită: dreptul la o viață cel puțin normală, dreptul de a se bucura de copilărie!', a declarat Doru Todoruț, Deepcentral.

Un alt artist care va alerga pentru Salvați Copiii este Dorian Popa, cântăreț și membru al juriului emisiunii Next Star. 'Vreau să alerg pentru a ajuta copiii care au nevoie de noi. Aceștia nu au numai nevoi materiale, ci își doresc să vadă că ne pasă de ceea ce simt. E important ca cei mici să își aleagă modelele corecte în viață, pentru a avea șansa unui viitor mai bun', a spus Dorian.

Pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur, super-echipei Salvați Copiii România i se adaugă alte vedete, precum, Viktor, Levent, Marius Marin și Claudiu Zamfira. Salvați Copiii beneficiază și de sprijinul companiilor Reckitt Benckiser și Mara Logistics, care s-au alăturat cauzei și au ales să ajute copiii născuți prematur prin donații generoase.

Țara noastră se menține pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 8,8 la 1000 de copii născuți vii în 2014, cauza principală fiind nașterile premature. Copiii născuți prematur au mari șanse să supraviețuiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare și echipamente performante.

Fondurile strânse în urma acestei competiții sportive vor fi folosite pentru dotarea maternităților cu echipamente medicale necesare supraviețuirii copiilor născuți prematur, precum și pentru asigurarea de suport parental în comunitățile defavorizate din mediul rural. Până în prezent, Salvați Copiii a dotat 58 de maternități cu aparatură medicală care contribuie anual la salvarea a aprox. 18.000 de nou-născuți.

Toți cei care doresc să susțină cauzele Salvați Copiii pot dona prin intermediul site-ului http://salvaticopiii.galantom.ro/, iar alergătorii care vor să participe la competiție în echipa organizației trebuie să își aleagă, în funcție de nivelul pregătirii sportive, cursa la care vor să participe (cursa populară — 3,6 km, ștafetă, cursă individuală — 10 km sau semi-maraton — 21 km). Salvați Copiii îi va înscrie gratuit, le va dărui tricoul de alergare pentru eveniment, cât și un scurt ghid de fundraising.

*** Despre Organizația Salvați Copiii

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislației și a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorități, familie, copii și societatea în care fiecare actor implicat își acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic și viabil.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează