Comunicat de presă - Asociația Ateliere Fără Frontiere

56 afişări

Dublu click pe Educație cu Renault și Ateliere Fără Frontiere

3c0092b1-b03b-4226-90ab-2b715c1c387e

Ateliere Fără Frontiere lansează pe 6 aprilie 2016 programul 'Dublu click pe Educație cu Renault și Ateliere Fără Frontiere'.

500 de echipamente IT (desktopuri si laptopuri), donate de Renault și recondiționate de Ateliere Fără Frontiere, vor dota organizații non-profit și instituții educaționale, culturale și sociale din județele Argeș, Dâmbovița, București și Ilfov.

Aflați mai multe despre cine poate aplica și ce proiecte susținem pe site-ul www.educlick.ro. Termenul limită de înscriere a proiectelor este 6 mai 2016.

Etapele de desfășurare 'Dublu Click pe educație!':

1. Propuneți un proiect de educație care pentru o bună desfășurare dovedește că are nevoie de echipamentele informatice solicitate până pe 6 mai 2016

2. Completați acest proiect pe formularul personalizat: http://www.educlick.ro/dubluclick cu informații despre organizație

3. După finalul înscrierilor, în etapa următoare un juriu format din reprezentanți ai Grupului Renault România, Asociației Ateliere Fără Frontiere, experți tehnici și presa vor analiza toate proiectele și pe baza unor criterii obiective, vor decide care sunt organizațiile câștigătoare

Contextul proiectului

Potrivit raportului de țară publicat de Comisia Europeană în martie 2016, mai puțin de jumătate din forța de muncă din România (46%) posedă abilități digitale suficiente, față de 72% în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice. Din acest motiv, începând cu 2014, Ateliere Fără Frontiere și Grupul Renault România au pus bazele unui partenariat menit sa dezvolte abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor.

În urma primului partenariat de Solidaritate digitală, desfășurat în toamna anului 2014, 320 de echipamente uzate au fost donate de Grupul Renault Romania, au fost recondiționate la standarde europene de 'meșterii' din Ateliere Fără Frontiere, pentru ca în final 11.000 de copii din Argeș și Dâmbovița să beneficieze de materiale informatice în 2015.

Proiectul 'Dublu Click pe educație cu Renault' face parte din programul EduClick, programul național prin care Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi donează echipamente IT organizațiilor non profit și instituțiilor de învățământ și sociale din România.

Acest program:

— redă dreptul copiilor și tinerilor la educație digitală prin dotarea proiectelor educaționale asociațiilor și instituțiilor cu echipamente IT;

— integrează socio-profesional 25 de persoane pe piața muncii prin recondiționarea echipamentelor IT în cadrul Ateliere Fără Frontiere.

Despre partenerii proiectului 'Dublu Click pe educație!'

Grupul Renault aplică în România aceeași politică de responsabilitate socială pe care grupul o are în întreaga lume, având ca unul dintre pilonii principali capitalul uman prin promovarea diversității talentelor și a egalității de șanse.

Asociația Ateliere Fără Frontiere promovează și activează încă din 2008 modelele economiei sociale, o economie care funcționează 'cu și pentru oameni'. Astfel, prin programe de tipul EduClick, Remesh și Bio&Co, asociația a integrat pe piața muncii și a oferit asistență socială și civică la peste 150 de persoane.

Aflați mai multe pe site-ul www.atelierefarafrontiere.ro

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează