COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 07:20 si 09:30 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Braşov, Județul Harghita, Județul Sibiu; COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 07:20 si 09:30 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Sălaj, Județul Cluj; COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 05:35 si 08:00 se va semnala - ceață care va determina scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 05:35 si 08:00 se va semnala - ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Galaţi, Județul Vrancea, Județul Vaslui; COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 05:10 si 08:00 se va semnala - ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

E.S. domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan, în vizită la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

Vineri, 1 aprilie 2016, E.S. domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, s-a întâlnit cu Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa pentru a discuta posibilitatea dezvoltării relaţiilor economice între cele două ţări.

Domnul Ambasador a fost primit la sediul CCINA de domnul Director general Ion Dănuţ Jugănaru şi s-a arătat deosebit de interesat de economia din zona de Sud-Est a României. Portul Constanţa prezintă o importanţa deosebită pentru companiile din Kazahstan, în relaţiile economice cu ţările Uniunii Europene. De asemenea, un interes major îl are şi transportul fluvial, pe Dunăre, pentru companiile kazahe, dar şi cel feroviar din ţara noastră. După afirmaţiile domnului Ambasador, deocamdată aceasta este sigură rută scurtă şi sigură, pentru traficul de marfă din Asia şi în special din Republica Kazahstan, spre Europa.
În acest sens, domnul Director general Jugănaru a lansat domnului Ambasador invitaţia ca o delegaţie de oameni de afaceri din Kazahstan să vină la Constanţa.

Domnul  Ambasador Daulet Batrashev a mulţumit şi şi-a exprimat interesul de a facilita şi sprijini Camera de Comerţ Constanţa în organizarea unei  întâlniri business to business (B2B), între companiile mici şi mijlocii constănţene şi cele kazahe. Este foarte probabil, ca la sfârşitul lunii septembrie sau în octombrie 2016, CCINA Constanţa să fie gazda unei astfel de întâlniri la Constanţa. Domeniile de interes vor fi stabilite ulterior, în funcţie de domeniile de activitate ale companiilor din Kazahstan, care vor face parte din delegaţia la Constanţa. Cu siguranţă însă, unul dintre domeniile de interes va fi turismul şi, în special, turismul medical /balnear.

Domnul Director general Ion Danuţ Jugănaru l-a informat pe domnul Ambasador că firmele kazahe pot înveşti şi în infrastructura turistică de pe litoralul românesc, precum şi în alte domenii şi că, instituţia pe care o reprezintă va oferi asistenţă şi sprijin companiilor străine care vor să-şi deschidă firme cu capital kazah, în Constanţa.

Lucia Calenici

Purtător de cuvânt