Guvernul deschide publicului larg "Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu"

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Secretariatul General al Guvernului (SGG), în coordonarea Vicepremierului Vasile Dîncu, deschid publicului, sâmbătă 12 martie a.c., începând cu orele 10:00, la propunerea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC): Expoziţia Permanentă: Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu. Acest eveniment se înscrie în campania Dreptul tău de a cunoaşte (Sunhine Week, săptămână datelor deschise şi a accesului la informaţii/arhive care se celebrează la nivel internaţional).

Programul de vizite, în această primă zi, ocazionată de includerea locaţiei în circuitul turistic, va fi până la orele 17:00. Intrarea în prima zi de vizitare este gratuită.

Având în vedere suprafaţa vizitabilă şi pentru o bună organizare a programului vizitatorilor noştri, în data de 12 martie un număr maxim de 300 de persoane (exclusiv reprezentanţii presei) vor putea fi primite în incintă. Adresa locaţiei este: Bdul Primăverii nr. 50.

Rugăm persoanele interesate de vizitarea Expoziţiei Permanente să intre pe site-ul: www.palatulprimaverii.ro, iar pentru programări să trimită un email pe adresa: programari@palatulprimaverii.ro, precizând numele, prenumele şi un număr de telefon. Organizatorii (reprezentanţii RA-APPS) vor confirma primirea mesajului de înscriere şi numai în baza acestei confirmări, persoanele vor putea intra în vizită, în cursul zilei de sâmbătă, 12 martie a.c. După ziua inaugurării, programul cu publicul va fi reluat sâmbătă, 19 martie a.c., orele 10:00 conform detaliilor ce vor fi prezentate de către organizatori.

Iniţiatorii acestui demers, Miniştrii Vasile Dîncu, Sorin Chelmu, Violeta Alexandru alături de Directorul RA-APPS - Marius Grăjdan vor face scurte declaraţii de presă în incinta Palatului Primăverii începând cu orele 13:30.