Preşedintele Emil Constantinescu la sediul ONU din New York

La sediul ONU din New York a avut loc, în 14 septembrie 2016, conferinţa 'Inauguration of the Parliamentary  Initiative Multi Track Council for the SDG's and a Culture of Peace' organizată de Coaliţia Interparlamentară pentru Etică Globală.

Preşedintele Emil Constantinescu a fost chairman-ul acestei conferinţe şi  a susţinut  discursul de deschidere intitulat 'Iniţiativa Levant pentru pace globală, fundament pentru o nouă cultură a păcii'. Din prezidiul conferinţei au făcut parte ambasador Ion Jinga, reprezentant permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, ambasador Katalin Bogyay, reprezentant permanent al Ungariei la Naţiunile Unite, Lily Valchanova, ofiţer de legătură UNESCO, Garry Jacobs, preşedinte al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă şi al World University Consortium, S. Bekerman, secretar general al Coaliţiei Interparlamentare pentru Etică Globală. La sesiunile 1 şi 2, conduse de preşedintele Constantinescu, au participat Gianni Picco, fost sub-secretar general al Naţiunilor Unite, consilier al Oxford Research Group, maestrul Jun Hong Lu, preşedinte şi director al Asociaţiei Oriental Media Buddhist, Rabbi Elie Abadie, rabin-şef, director al Institutului de Studii Sefarde Jacob E. Safra - Universitatea Yeshiva, Imam Agha Jafri, fondatorul American Muslim Congress, dr. Wafik Moustafa, preşedintele Muslim Conservative Network Marea Britanie, dr. Lahoucine Khabid, preşedintele Centrului pentru Diplomaţie Atlas, Z.H. Khurram, secretar general al International Youth Forum, dr. Boris Pincus, preşedinte al Religions in Dialogue, Rabin Yaakov David Cohen, fondator al Institute for Noahide Code.

Participanţii la conferinţă au exprimat înalta lor apreciere pentru Iniţiativa Levant pentru Pace Globală lansată la conferinţa anuală a Institutului de Diplomaţie Culturală din Berlin de preşedintele Constantinescu în 2011, care va fi fundamentul programului 'Parliamentary Initiative Multi Track Council for the SDG's and a Culture of Peace', pe care adunarea generală a ONU îl va promova pentru crearea unei culturi a păcii bazată pe educaţia tinerei generaţii. A fost, de asemenea, apreciat rolul României în promovarea educaţiei superioare în domeniul diplomaţiei culturale prin programele de masterat şi doctorat organizate în universităţile de la Bucureşti şi Cluj în colaborare cu Academia de Diplomaţie Culturală din Berlin şi iniţiativa legislativă a Parlamentului României de creare a unui Institut de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului la Bucureşti, care va funcţiona ca un centru de excelenţă al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă.

Biroul de presă
16 septembrie 2016