Parlamentul European al Tinerilor - European Youth Parliament (EYP) - este o organizaţie europeană de reprezentare a tinerilor fondată în 1987.

EYP promovează dimensiunea europeană în educaţie şi oferă posibilitatea elevilor sau studenţilor, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani, care stăpânesc limbă engleză fluent şi care sunt interesaţi de probleme politice europene, să ia parte la o experienţă practică şi pozitivă de învăţare.

European Youth Parliament funcţionează în România ca proiect al Fundaţiei EYP România cu sediul în Oradea, str. Avram Iancu nr. 7/7. EYP România doreşte organizarea sesiunilor regionale de selecţie 2016, urmând modelul deja consacrat de organizare a acestui tip de eveniment EYP care va include teambuilding, munca în comitet, dezbateri în adunarea generală, seara intercultural şi miniconcert susţinut de participanţii muzicieni.

Fundaţia European Youth Parliament România (EYP România) organizează în primăvara anului 2016 selecţii în cele 3 regiuni istorice ale României după cum urmează: 18-20.03.2016 Sesiunea Regională de Selecţie Muntenia (Buşteni, Prahova), 25-27.03.2016 Sesiunea Regională de Selecţie Transilvania (Buşteni, Prahova), 01-03.04.2016 Sesiunea Regională de Selecţie Moldova (Oglinzi, Neamţ).

Sesiunile Regionale de Selecţie au ca obiectiv selectarea delegaţilor pentru participarea la Sesiunea de Selecţie Naţională din toamnă acestui an (în total 60 de tineri, câte 20 selectaţi la fiecare Regională).

Cu ocazia Sesiunii Naţionale de Selecţie din toamna 2015 care va avea loc la Oradea în toamna anului 2016 vor fi selectaţi cei 9 reprezentanţii României la cea de-a 84-a Sesiune Internaţională EYP din primăvara anului 2017 care se va desfăşura în Trondheim, Norvegia.

Tinerii liceeni şi studenţi, doritori să participe la aceste întruniri, trebuie să formeze o delegaţie alcătuită din 11 membri (zece politicieni şi un muzician) din cadrul aceluiaşi liceu (excepţie putând face muzicianul, care poate fi dintr-o instituţie de învăţământ specializată).

Aplicaţiile se transmit centralizat pe adresa office@eypromania.eu corespunzător regiunii istorice, delegaţiile din Bucureşti putând aplica la oricare dintre cele trei sesiuni.

Termen limită pentru trimiterea aplicaţiilor: 28.02.2016 inclusiv.

Pentru informaţii suplimentare (dosar de candidature cu detalii organizaţionale şi fişe de participare), accesaţi site-ul fundaţiei www.eypromania.eu sau scrieţi-ne pe adresa eyp@eypromania.eu